torsdag 31 januari 2008

Så har man klarat av två anställningsintervjuer idag

I morse var jag på så kallad djupintervju och utvärdering av OPQ-testet inför det chefsjobb jag sökt. Man kan väl säga att testet visade det jag ville att det skulle visa, sedan får vi se om det är den personen de vill ha. Eftersom jag ville att testet skulle visa vem jag vill vara, var jag ganska nöjd med resultatet. Vi får väl se vart det leder. Det mycket mycket intressanta är att testet i stort sett visade samma sak som ett test jag hittade hos Fru fundersam. Resultatet från det testet löd så här:

  • Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.
  • Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.
  • Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.
  • Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Och ungefär samma sak sa OPQ-testet. Det hade företaget säkert betalat flera tusen kronor för att använda.

I eftermiddags var jag på en annan "anställningsintervju" av något mindre formellt slag. Det var som assisterande till en tjänst jag sökt men inte fått. Och strax ska jag skicka iväg en ansökan till ytterligare en tjänst. Och så hoppas vi att det snart blir något resultat av detta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag provade också testet.

Hundblues sa...

Och....?

Anonym sa...

Ursäkt om jag var otydlig. Ville med detta bara säga att jag tyckte det var ett roligt test du länkade till.

Hundblues sa...

Nej, nej, nej!!! Jag menade "och vad blev resultatet?" Men nu har jag läst det på din blogg.