fredag 4 januari 2008

Dagboksblad 4 januari 2008

Dagen då jag skulle öva inför framträdandet på kvällen samt aktivera hunden såpass mycket att vi utan problem skulle kunna lämna henne ensam när vi var på fest började riktigt lyckat. Jag lyckades sova till bortemot halv 10. Kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig.

Det har kommit en del snö här i byn och det är på sina ställen riktigt halt ute, så att gå en morgonpromenad med en hund som inte drar i kopplet hade varit en fröjd. Tyvärr är jag inte så lyckligt lottad. Än. Ia och jag övade en del på att få Ia att inte dra i kopplet. Det gick väl sisådär kan jag säga, men jag tror att det i alla fall gav Ia viss hjärnmotion. När vi kommit in och jag börjat spela gitarr och sjunga, stod Ia återigen i soffan bredvid mig och ylade som en jävla varg. Tyvärr var det inte Blues jag spelade. (För er som inte är bevandrade i Bluesen kan jag berätta att det fanns en sångare som hette Howlin´Wolf.) Men om jag mutade Ia med tuggben och leverpastej gick hon ner och la sig i soffan och jag kunde öva i lugn och ro.

När jag så småningom behövde en paus i övandet övade jag lite med Ia. Jag fortsatte med att försöka lära henne spela piano, och det gick väl sisådär. Sen tänkte jag att jag skulle utmana hennes hjärna ännu mer och bestämde mig för att lära henne dra av mig en strumpa. Till detta använde jag klicker. Det är inget som jag egentligen kan och jag har egentligen heller aldrig övat med klicker. Fan tro´t men efter ungefär en kvart hade jag fått henne att dra av mig strumpan. Och när vi provade igen nu på kvällen kunde hon det i stort sett. Otroligt vad man kan lära ut med klicker. Nu ska vi bara lägga till ett kommando för det också. Annars kommer väl hon att dra av folk strumporna i tid och otid. Kan väl i och för sig vara roligt, men inte alltid så lämpligt.

Eftermiddagspromenaden blev också en lång övning i att gå utan att dra i kopplet. Och sedan åkte vi iväg på fest. Ia skötte sig fint ensam hemma. (Såklart) Någon kvällspromenad har det inte blivit för det smälls fortfarande en del här hemmavid. (Jävla ungar, vem har köpt ut smällare till dom?)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad förvånade eventuella gäster skulle bli om Ia började dra av dem strumporna..

Anonym sa...

Du kan väl hitta en låt, där Ia kan ta 2:a stämman, så kan ni öva tillsammans.

Hundblues sa...

Hannah, vaddå eventuella? Det finns faktiskt folk som frivilligt hälsar på oss ;) Men annars är det den effekten jag vill uppnå med att lära Ia dra av strumporna.

Yvonne, jag har funderat på You ain´t nothing but a hound dog eller Sov lilla Totte, men jag vet inte riktigt.

Anonym sa...

Klicker är jättekul att arbeta med.
Nackdelen kan vara att det går så otroligt fort att lära vissa saker (som du själv skrev).
Det är ju inlärningen som är hjärngympan.

Vi håller på att öva att stänga skåpdörrar i köket med hjälp av klickern.

Hundblues sa...

Helena, huvudet på spiken. Jag blev faktiskt både positivt och negativt överraskad av hur enkelt det var. Detta var väl första gången som jag själv använde klicker för en sån här sak. Vi använde den när vi tränade kantarellsök, men det var lite annorlunda. Dessutom var jag inte ensam då.

För att göra det lite svårare funderar jag på att med klickerns hjälp lära Ia knyta en slipsknut också.

Anonym sa...

Testar för 3:e gången! Kommer jag in eller ej....det är frågan!!
Tessan

Hundblues sa...

Tessan, trägen vinner. Nu har du lyckats få en kommentar publicerad. Välkommen hit förresten.