onsdag 9 januari 2008

I wish I was a punk rocker with flowers in my hair

En låttitel som många med mig har hakat upp sig på. När fan hade punkare blommor i håret? Men när jag käkade lunch idag kom jag på förklaringen. När punken kom var det (som så mycket annat) en revolt mot etablisemanget. När punken kom var säkerhetsnålar och grönt och rött upprättstående hår det bästa sättet som fanns att reta etablisemanget på. Idag upprör inte såna saker etablisemanget alls på samma sätt, därför etablisemanget idag urgörs av de som var punkare när det begav sig. Och de är ganska blasé på säkerhetsnålar i kinderna. Att däremot tänka sig en punklare med blommor i håret, det upprör dagens etablisemang (vilket jag är ett levande bevis för). Med andra ord, sången är en riktig punksång, som har samma effekt nu som punken hade då.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte pung-krockare de menar då ..........

Anonym sa...

euuuhw. Jag tål inte den där låten.

Hundblues sa...

Karin, jag tänkte också den tanken, men jag har förkastat den.

Hannah, jag håller med. En arbetskamrat har den som rignsignal. Idag låg hans mobiltelefon kvarglömd på skrivbordet, och spelade den låte MYCKET. Jag var beredd att kasta ut den genom fönstret.

Anonym sa...

Den låten är bra! Jag har ett speciellt minne av den. På Malmö valputställningen 06 var det ett freestyle ekipage som hade den låten. Det var första gången jag såg freestyle live. Tyckte att det var helt fantastiskt att se vad man kan göra med en hund och bra musik.
Har du lyssnat på hela texten?

Hundblues sa...

Om vi snackar freestyle och musik vill jag nog påstå att vad jag såg i filmen som finns hos Helena den 18 december ger mig samma feeling. Den låten är helt underbar. Däremot kräks jag av den här punk-låten. Så lyssnat på texten har jag inte, det går inte att lyssna och spy samtidigt. Däremot har jag läst texten, och det helt OK.

Anonym sa...

Ha ha jag är en till som faktiskt diggar låten! Har oxå minne av den sen i somras. Hade min kompis barn här i 2 dagar och vi satt i bilen allihopa och skrålade högjutt till den;)

Men det är väl skönt att smaken är som baken...2 delad!!
Kramis

Hundblues sa...

Jodå Tessan, jag är stolt medveten om att min musiksmak är smal. Den är så smal att den ryms mellan två bakdelar.