onsdag 16 januari 2008

Dagboksblad 16 januari 2008

Skulle den här dagen varit mindre stessig än gårdagen? Ja, helst. Var den det? NIX, inte ett dugg. Åkte från jobbet halv fem, handlar middag på vägen till hunddagis, hämtar hund, åker hem och lagar mat, äter mat, åker i väg för att leda cirkel i musik, kommer hem och säckar ihop framför datorn. Puh!

Musikcirkeln är något som IOGT-NTO och NBV gör varje år. I början av februari arrangeras varje år den så kallade musikleken. Det är en frågetävling bland IOGT-NTO-föreningar runt om i landet. För att vara lite förberedd inför tävlingen brukar NBV (som ju är IOGT-NTO:s studieförbund) erbjuda alla föreningar att arrangera en studiecirkel kring ämnet musik. Och denna cirkel är jag ansvarig för i vår förening. Dessutom är det jag som i höstas utarbetade cirkelmaterialet åt NBV, men det har jag ju redan skrivit om på min gamla blogg. (Det finns att läsa om i två inlägg den 19 november 2007) Första träffen handlade om gitarren. Vi har pratat om gitarren som instrument, dess historia, hur den utvecklats och hur den används inom olika musikstilar. Vi har även lyssnat på en hel del gitarrmusik. Ett av världens absolut finaste gitarrstycken är Recuerdos de la Alhambra. Följ den här länken, och njut av Johannes Möller som spelar.

Eftersom jag var borta ikväll, bägge barnen var på UNF-möte och frun jobbade över har stackars Ia fått vara ensam hemma. Inge roligt sa hon, men det är ju sånt som händer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Upptagen man hör jag :)

Hundblues sa...

En aning. Men jag har valt det själv, och jag vill faktiskt ha det ungefär så här.