torsdag 3 januari 2008

Dagboksblad 3 januari 2008

Idag har jag inte varit i stan och drällt. I stället har jag varit hemma med hund. Vi började dagen med en morgonpromenad som avslutades med lagottorejs i trädgården. (Bilder finns i tidigare inlägg.) Sedan har dagen till stor del ägnats åt tänkande och övande inför morgondagen. Då är den nämligen mellandagskalas i IOGT-NTO-föreningen och jag har lovat underhålla lite. Det var dumt lovat, för det är så himla svårt att hitta på något. Efter mycket funderande kommer jag att sjunga Fritiof Anderssons polka av Evert Taube (naturligtvis), Josef och Maria av Cornelis och Julvisa i Finnmarken med text av Dan Andersson. Dessutom ska jag läsa en novell av Dan Andersson och läsa en egenskriven text om julaftonsmorgonen i vår familj till ackompanjemang av andra satsen i Vivaldis violinkonsert Vintern. När jag övade på sångerna idag stod Ia bredvid och ylade. Elaka tungor gör gällande att hon gör så för att det låter för jävligt, men jag tror att hon bara vill vara med och sjunga.

Jag har också försökt lära Ia spela piano. Eller i alla fall lägga framtassarna på tangenterna när jag säger Spela piano. Det fungerar väl inte helt perfekt ännu, men med lite övning så.

Nu på kvällen lämnade vi Ia hos fruns syster och sedan gick vi på restaurang. (Det gäller att passa på när ens barn inte är hemma. Dom är just nu på landet hos mina föräldrar.) Restaurangen var en så kallad kvarterskrog. Jag vet inte riktigt vad det innebär, men erfarenheten efter detta restaurangbesök är att dom snålar i alla fall inte med maten. Vi började med en toast skagen och sedan huvudrätt (filét Oscar respektive entrecôte). Men halvvägs igenom huvudrätten var det liksom stopp. Vi orkade inte mer. Förrätten hade varit för stor. Trots allt pressade jag ändå i mig min entrecôte och sen mådde jag inge bra. När vi kom hem var vi så mätta så det blev ingen kvällspromenad för Ia. Däremot hade hon fått gå en sväng med frun innan vi åkte iväg, så det går nog ingen större nöd på henne.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj jösses, förlåt.
Har helt och hållet glömt av att berätta.
Det var en fotogenlampa (Dietz) i mässing. En sådan man kan ställa på ett bord, eller hänga upp om man vill.

Anonym sa...

Jaså var det du som sjöng P!
Det gick rykten om att det var flyglarm i Järfälla !!!! LOL

Ni får ha en trevlig Helg, här blir man gräsänkling så när som på Basta, vi får ha sängen för oss själva.
Så det blir troligen en helkväll framför Tvn, ett antal DVD och en Pizza.

P.s Karin såg vildsvinsspår efter den vägen som vi gick när ni var här......

Hundblues sa...

Flyglarm i Järfälla? Det var inte jag. Jag sjöng i Sollentuna.

En TV, en massa DVD, en Pizza och en Basta, det kunde vara mycket värre.