torsdag 24 januari 2008

Dagboksblad 24 januari 2008

Idag har det varit lite lugnare än de senaste dagarna. Inte så att jag suttit sysslolös, men inte långt ifrån. Jobbet gick i ungefär samma tempo som tidigare i veckan, men jag har sluppit lämna och hämta hund, eftersom Ia kunnat vara hemma hos äldsta dottern idag, eftersom hon hade så kallad studiedag. Meningen var dessutom att hon skulle laga middag till dess att jag kom hem. När jag är på väg att lämna jobbet ringen hon och säger att hon glömde laga maten. Hmmmmmmmm. Men jag vet att det är sant. På eftermiddagen gick hon ut med Ia, men hon tänkte in på hur lång tid det skulle ta, och hur lite tid hon sen hade innan hon skulle gå till pianolektionen. Så när jag kommer hem får jag ställa mig och laga middag. Tidigare på dagen hade hon också meddelat att de papper hon behövde för att göra sina läxor till måndag nästa vecka låg kvar i skolan. Så på något sätt skulle dom behöva hämtas. Det är tur att ens bästa vän är lärare på just den skolan, så efter middagen åkte vi hem till dom och lånade en nyckel, åkte till skolan och hämtade pappren, lämnade tillbaka nyckeln, avböjde en fika (svårt men nödvändigt idag), åkte hem, gick ut med hunden, kom hem och fikade, och nu sitter jag här. Ska strax gå och slagga.

På hundpromenaden mötte vi en hund som var väldigt lik grannhunden Gino, som också är en lagotto. Den hund vi mötte hade samma färg som Gino, såg, liksom Gino ut som en felklippt lagotto (vilket Gino är), men detta var varken Gino eller någon annan felklippt lagotto; det var en perrovalp på 6 månader. Och han var lika pigg som Ia på att leka. Perromatten påstod att hon mött Ia förut. Jag minns inte att jag hört om det. Men det kanske jag har gjort. Jag kanske till och med har skrivit om det.

I morgon ska jag gå på Stampen och titta på Pelle Lindström & his Haydukes. Pelle Lindström, son till Rune Lindström som skrev Himlaspelet, en riktig spelman och en sjutusanjävel på munspel. Men inte fan spelar han svensk folkmusik med knätofs, han spelar amerikansk folkmusik, alltså Blues. Han och hans hejdukar (Haydukes) har spelat på Stampen för några år sedan. Då var jag där. Tillsammans med 500 dalmasar. Jag var den enda besökaren som var född söder om Avesta. Men rackarns vad bra det var. Det blir det säkert i morgon också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man ska akta sig för dalmasar

Hundblues sa...

Hannah vet du något som jag inte vet men borde veta?