onsdag 9 januari 2008

Dagboksblad 9 januari 2008

Jag vill återigen tacka alla ni underbara vänner för de uppmuntrande kommentarerna. Den här händelsen kommer gå till historien som ett av få bevis på att datorer kan vara till verklig nytta för mänskligheten.

Ur ett hundperspektiv har väl inte den här dagen varit någon hit. Det bevisades inte minst av hur kvällspromenaden förlöpte. Jag var inte med, men frun berättade att hade hon mött någon hugad lagottospekulant på promenaden hade vederbörande fått köpa Ia för en mycket billig penning. Både frun och jag var på IOGT-NTO-möte i kväll och lyssnade på föredrag om minnet och käkade mina madeleinekakor och snoddas. Sålunda har Ia inte fått göra något vettigt alls, så det är klart att hon är full av energi och upptåg och vill leka när hon äntligen får komma ut. Lyckligtvis mötte inte frun någon på promenaden, så nu ligger Ia så förnöjt vid mina fötter och käkar på ett tuggben. Och nu är hon inte lika billig längre.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Som läsare är det också väldigt skönt när man får läsa att ett C verkligen inte är en katastrof. Bloggar är bra!

Hundblues sa...

Ja visst är det bra med bloggar.

Anonym sa...

En tanke!
Det kanske är bra för Ia att hon ibland får ha tråkigt och att det inte händer något. Hon verkar ju ha rätt höga krav att det ska hända lattjo saker mest hela tiden. och ju mer man aktiverar ju mer kräver de..
Undra om det finna relaxkurser för hundar eller yoga? Kanske vore något för Ia? Där hon kan lära sig att slappna av ;)

Anonym sa...

Ja, man smälter det sakta men säkert, den där bokstaven man blir så ledsen över först.

Tosca har också varit billig ibland, tom så jag varit på väg att ge en slant till den som tog henne. Nu var det (peppar peppar) dock länge sen det kändes så.

Anonym sa...

Konstigt att prisbilden varierar så på hundar. Så är det med våra också, ibland går dom inte att lösa för pengar och i andra lägen är dom gratis. ;-)

Hundblues sa...

Hannah, din förklaring låter helt underbar. I stället för att känna dåligt samvete för man inte aktiverar sin hund, kan man säga att hon säkert mår bra av att ha tråkigt ibland. Precis som med små barn.

Helena och Yvonne, alltid lika roligt att höra att man inte är ensam, och alltid lika roligt att konstatera att vi nog har hundar av samma ras, eftersom dom är så lika i sättet.

Anonym sa...

Det är klart att det är bra för hundar att ha tråkigt ibland. För mycket stimuli kan orsaka kaos. Alla hjärnor och kroppar måste ibland få slippa stimuli och bara vara. Att "bara vara" kan vara nog många gånger.
En hund som är van vid mycket aktivering och motion blir lätt "jobbig" om man inte stimulerar den. Som sagt de kräver mer och mer hela tiden.

Hundblues sa...

Hannah, jag tror säkert att du har rätt. Inte bara för att din förklaring känns bekväm, utan att det, liksom för barn, är viktigt med dynamik i livet.

Anonym sa...

Klart att jag har rätt! Jag har ALLTDI rätt ;)

Hundblues sa...

Rätt kanske du har Hannah, men stava kan du inte alltid :)

Anonym sa...

Jag bara läser och ler;) Speciellt sista kommentaren!!ha ha...Men hon har helt rätt, så är det man ska vara lite försiktig med för mycket aktiviteter för det leder faktiskt till "hyper" aktivitet istället...SÅ ha ABSOLUT INTE dåligt samvete om Ia inte får göra ngt speciellt på några dagar...
Må gott och trevlig helg!