lördag 5 januari 2008

Dagboksblad 5 januari 2008

Dagen började med en räddningsexpedition för min del. När vi kom hem igår kväll upptäckte jag att jag hade glömt min nya kamera på stället för festen i går kväll. Direkt efter morgonkaffet åkte jag dit för att se om kameran var kvar. Det var den.

Efter frukosten åkte hela familjen in till den stora staden för att omsätta de symboliska små julklappspapperslapparna till riktiga julklappar för våra barn, nämligen steppskor. Så länge mina barn kan minnas har jag tjatat på dem att de ska börja dansa. Och äntligen har de lyssnat på sin far och börjat steppa. (Jag hade väl egentligen tänkt mig lindy-hop, men stepp är bättre än ingenting. ( Det här är samma sak som när pappor vill att deras söner ska börja spela ishockey eller så, papporna vill alltså förverkliga sig själva genom sina barn som ska göra det papporna aldrig lyckades med.)) Det var länge sedan Ia var inne i den kungliga huvudstaden, och jävlar vad hon var stirrig, eller i alla fall på. Hon drog och stretade som fan i kopplet hela tiden. Men det var säkert bra miljöträning för henne också.

Väl hemma och efter avslutad lunch begav sig hela familjen utom jag iväg på långpromenad. Det blev en tvåtimmarspromenad över bland annat golfbanan. Golfbanan är tamejfan aldrig vår vän. Så länge det är barmark är det folk där och spelar golf, och så fort det kommit lite snö är det folk där och åker skidor. Och jaga skidåkare trodde Ia skulle vara väldigt roligt. Hon försökte, men hon fick inte. Promenaden slutade hemma hos svärmor, så jag fick åka dit och hämta hem dom sedan. Medan de promenerade lyxade jag till det och lagade mig en favoritefterrätt, tiramisu. Eftersom den innehåller kaffe är det bara jag i hela familjen som tycker om den, så det blir väldigt sällan sådan i vår familj. Men nu har jag dragit i mig en hel massa. Och som tur är finns det kvar en del till i morgon också. Ia är sannerligen en italiensk hund. Jag har aldrig sett henne så ivrig att få slicka min tallrik som när jag just slafsat i mig tiramisu. Hon kanske skulle bli bättre på att söka efter det än efter tryffel.

Nu ska jag gå och lägga mig för att läsa i fruns julklappsbok Vad gör jag när hunden drar i kopplet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Milda tid, glömma nya kameran!!

Du kan väl berätta vad fruns bok, säger om att dra (eller inte dra) i kopplet.:-)

Nu har jag nya funderingar kring ev ny kamera. Funderar på en långzoom, (tror jag dom kallas). Av praktiska skäl, verkar det enklare att inte byta objektiv. Har du någon erfarenhet, eller kanske ngn åsikt om den typen av kamera?