söndag 27 januari 2008

Dagboksblad 27 januari 2008

Åsså var det en dag med sol igen. Trevligt. Efter frukost gick vi på morgonpromenad och Ia fick springa lös i skogen. Sedan hem för att hushållsarbeta (röja efter frukosten bl a). Så småningom kom svärmor och hon, tillsammans med frun och Ia begav sig iväg på långpromenad. Eftersom de andra åkt på steppkurs hade var jag ensam hemma. Jag satte en bröddeg och bakade en sockerkaka. Sedan började jag förbereda musikcirkeln i morgon. När hundpromenerarna så småningom kom hem var det eftermiddagskaffe med nybakad sockerkaka. Sedan var det dags att baka ut bröden, börja göra middag och sätta ny bröddeg.

Efter middagen fortsatte jag att förbereda musikstudiecirkeln genom att lyssna på en massa barockmusik. När jag var färdig med det satte vi tänderna i vårt sisyfos-projekt, tovutredning på en viss hund. När både vi och hunden tröttat var det dags för fika, och äntligen var det dags för årets semlepremiär. Nu återstår bara att lägga sista handen vid studiecirkelförberedelserna samt te och det nybakade brödet på sängen.



10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag riktigt känner doften av nybakat bröd...altså var får man tag på män som dig?? Min kan knappt koka vatten;)I och för sig är han duktig på annat, sånt som aldrig knappt behövs göras...speciellt närman bor i hyreslägenhet, snickra, bygga och konstruera....sånt är han bra på!
Må gott

Hundblues sa...

Tessan om man bor i eget hus som vi, är en man som kan snickra och bygga rätt bra att ha. Det har inte jag. Och inte min fru heller. Hon och du kanske skulle bytlånas någon gång emellanåt. När det behöver snickars hemma hos oss och när det behöver bakas hemma hos er.

Anonym sa...

Va duktig du är som bakar, själv känner jag att jag har inte tiden och inte orken. Men det är ju så himla gott med hembakat. Fast semlor har jag tänkt baka själv faktiskt. Har du kanske nå bra recept till bullarna?

Hundblues sa...

Breezie, visst kan du få receptet. Det är enkelt, 20gram jäst, 5dl mjölk, 50gram smör, 1dl socker, 1msk stött kardemumma, 1tsk salt och så lagom mycket mjöl. Det är ett standardrecept på vetebröd. Hemligheten ligger i andra saker. Jag skriver ett inlägg om det.

Anonym sa...

Ser fram emot att få ta del av hemligheten om - Hur man lyckas med sina semlor!. Då kommer jag genast prova att göra semla själv.

Men om det blir ngt foto, det återstår att se.....:-) Det beror på resultatet.

Hundblues sa...

Hemligheten är ingen hemlighet egentligen. Den kan man läsa om i Riddarbageriets Bröd, Jam Hedhs Bröd, eller Vetekattens bakbok. Kallt degspad, knåda utav helvete (en kvart i maskin och minst det dubbla för hand) och så lite mjöl som möjligt.

Anonym sa...

Ha ha ja det kanske vore en bra ide att "bytlånas" lite...;)

Anonym sa...

Oj då. Det lät inte lättvindigt. Men man får väl se det som att då är dagens träningspass klart, när man har knådat färdigt. Om man tränar vill säga, vilket jag inte gör.... men kanske borde om man ska orka?

ulrika sa...

Synd att ni bor så långt bort jag kan ju inte bytlåna med er.... Dina semlor och ditt bröd ser så himla gott ut....tack för tipset med semlorna. Skall pröva det.

Hundblues sa...

Ulrika, berätta hur det går med semlorna.