lördag 26 januari 2008

Dagboksblad 26 januari 2008

Eftersom det var utgång igår kväll var det sovmorgon i morse. Halv tio satte vi fötterna i tofflorna och masade oss upp och drack lite morgonkaffe. Efter frukost gick vi en liten hundpromenad, sedan åkte vi iväg på lördagens första ärendetur. Den gick till biblioteket för att låna skivor med barockmusik som jag ska ha till musikcirkeln på måndag. Sedan till ett annat köpcentrum för att byta en kofta som gått sönder efter 2 dagars användning, för snålt sydd i sömmarna som vanligt. Sedan hem och lämna av folk och jag ensam fortsatte till mataffären för att handla. Samtidigt gick frun ut för att lägga spår åt hunden. Dessvärre kunde jag inte följa med och köra spåret för då hade jag kökstjänst. Jag har bakat petit-choux och bullar till semlor. Men jag fick höra att Ia spårat som en gud.

Tidigare har jag ju skrivit om att jag tränat Ia att dra av strumpor. Nu kan jag konstatera att jag nästan har lyckats. "Nästan" betyder att hon gör det inte bara på kommando, utan även när hon känner för det. Till exempel när hon vill ha uppmärksamhet. Och har man inte strumpor på sig drar hon i byxorna. Och har man strumpbyxor på sig blir det en extra utmaning. När vi tittade på en film nu i kväll blev det lite irriterande med hennes försök. Tack för det Tessan, en underbar sak att lära sin hund ;)

Nu har somliga varit på kvällspromenad så nu ska vi se hur vi ska runda av kvällen. Lite läsning blir det säkert, och kanske lite te.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är väl tur att hon inte får av byxorna då, än :D

Hundblues sa...

På sitt sätt vore det väl roligt om hon kunde det också, men det finns ju en baksida av det som kanske inte är önskvärd.

ulrika sa...

Vilken grej! Lära hunden att t aav strumporna! Kanske man skulle fundera på trots alla dina varningar......

Hundblues sa...

Ulrika med en klicker är det ganska enkelt. Visade det sig. Prova du, det är väldigt roligt ;)

Anonym sa...

Ha ha Jag sa ju det! Primo är hopplös med detta nu...så fort han tycker att vi är tråkiga( snarare vill ha godis) då drar han i strumpor, tofflor, nafsar i tårna när man är barfota...och det gör han med ALLA;)

Hundblues sa...

Men visst är det roligt.