torsdag 8 januari 2009

Dagboksblad torsdag 8 januari 2009

Tro´t eller ej, men trots ledighet blev det ingen morgonfika. I ställe rusade jag upp strax före ått och käkade frukost. Sedan iväg med hunden till dagis och så in till stan. Jag hade en del ärenden att uträtta. Det första började i en gitarraffär på Sankt Paulsgatan. Där satt jag en lång stund och klämde och spelade på ett antal intressanta gitarrer. Sedan gick jag vidare till några andra gitarrbutiker i Götgatsbacken (legendarisk mark för gitarrköpare på 70- och 80-talet).

När jag klämt färdigt på gitarrer kände jag att jag var tvungen att kontrollera en sak. I julklapp gav jag min fru bl a en mysstund på Chokladfabriken (en chokladbutik med servering), och jag kände att jag innan jag släpar dit frun, borde rekognosera och kontrollera stället så att det lever upp till mina förväntningar. Därför gick jag dit och drack en kopp choklad och käkade en eclaír (eller hur fan nu fransmännen stavar till detta delikata bakverk). Där satt jag den dryg halvtimme och sörplade choklad och läste en medhavd fototidning. (Vilken tur att jag hade med den, som av en händelse.) Sedan begav jag mig till de centrala delarna av stan, och började med en espresso på den suveräna barne Primafila på Upplandsgatan (vägg i vägg med en välrenomerad fotoaffär). Därefter vandrade jag genom staden och hamnade av en slump på konditori Sturekatten (vete fan hur det gick till). Men när jag ändå var där tog jag en fika med kaffe och budapeststubbe. Där blev jag väl sittande någon timma och läste en fototidning, som jag så lyckligt alleles före hade köpt. (Vilket sammanträffande.) Sedan var det dags att bege sig hemåt, och på vägen hem började jag förbereda morgondagen. Efter några samtal till Statsbiblioteket respektive kungliga biblioteket hade jag kommit fram till att morgondagen bl a skulle ägnas åt ett besök på KB (inte restaurangen).

När jag hämtat hund var det dags att laga middag, och sedan pockade en hundpromenad på uppmärsamhet. Väl hemkommen från den var det fika och sedan satte jag mig ner för att mecka med bilder. Nej, jag har inte kommit efter ännu, utan jag satte ihop ett bildspel med bilder från den studentmottagning vi var på i våras (i stället för att åka till Avesta på hundutställning). Det tog sin lilla tid, men nu är det gjort, och postat hem till dem. Nu är det nog dags att lägga sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som om du haft en givande dag ;)

Hundblues sa...

Mycket givande. Och ansträngande. I, har jag verkligen legat för att hinna med allt.