tisdag 6 januari 2009

Dagboksblad tisdag 6 januari 2009

Och gissa hur denna dag började? En kall avrivning och sedan en löprunda i spåret? Icke!! Den började med.... ja det kan ni nu. Vi hoppar över det.

Såsmåningom begav vi oss ut på hundpromenad. Det var inte så kallt ute längre, men det var jävligt kallt. Det blåste alltså. Trots detta plågade vi oss runt golfbanan och villakvarteren, och två timmar senare kom vi hem igen. För att kunskapen inte skulle falla i glömska provade vi lite tryffelletande också. Men troligen fanns det ingen tryffel där vi letade, för Ia hittade ingen. Det verkade som om hon sökte, och när vi i smyg grävde ner den medhavda tryffeln hittade hon den på en gång. Vi får försöka igen på ställen där vi vet att det finns tryffel.

Hemkomna efter hundpromenaden blev det glögg, och så fastnade jag framför TV:n. Eller snarare DVD:n. Jag började titta på Ture Sventon, och jag kan ju inte annat än bli imponerad. Både av Åke Holmbergs fantastiska berättelser och av Helge Skoogs gestaltning av Ture Sventon. Helt och hållet genialisk.

Så småningom var jag tvungen att ge upp DVD-tittandet och bistå frun med kloklipping av hund.

Efter middagen kom fruns syster hit och det spelades spel igen. För egen del satt jag och skrev på datorn, och tre gånger försvann mitt inlägg om nyårslöften (föregående inlägg). Det finns uppenbarligen en bugg på denna bloggportal. Vid en viss knapptryckning raderas hela inlägget. Jag blev måttligt glad! Nu ska jag påbörja arbetet med en årskrönika i ord och bild. Få se om det blir klar i kväll. Troligen inte.

Inga kommentarer: