torsdag 22 januari 2009

Dagboksblad torsdag 22 januari 2009

Efter en oerhört rolig arbetsdag med god stämning på jobbet (alla som vet var jag jobbar förstår nog vad jag menar) vidtod fortsatta övningar med att hjälpa yngsta dottern välja rätt gymnasieskola. (Fan varför bor man inte i en liten bonnhåla med bara ett gymnasium inom 10 mils radie?) I kväll ställde vi färden mot Höglandsskolan, som hade öppet hus. Höglandsskolan ligger i det fashionabla området Höglandet (granne med Nockeby, Äppelviken och Ålsten). På grund av min proletära uppväxt i betongförorter runt Stockholm är jag lite allergisk mot extremt snobbig överklass, och jag befarade det värsta på denna skola. Men det visade sig att skolan och lärarna verkade tämligen normala. Men när 17- åriga pojkar är vattenkammade och har fluga kan jag få vissa allergiska reaktioner. Och det fick jag. Dessutom såg jag en elev som såg ut som tagen direkt från Sverigedemokraternas partikongress, och då tyckte jag det var dags att gå. (Sådana idioter kan man ju riskera att stöta på varsom helst, utom möjligen på Rinkeby gymnasium, som för övrigt ju anses vara väldigt bra.)

Efter rundvandring i skolan åkte vi hem. Medan jag bakade en äpplepaj att ta med till fredagsfikat på jobbet i morgon, promenerade andra hunden. Och jag spelade gitarr. Sedan har vi fikat och nu ska jag strax lägga mig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du e lá rolig du!.

Förstår vad du menar. :-)

Hundblues sa...

Bra att du förstår Yvonne. Du har ju "varit med" tidigare.

Anonym sa...

Jag hade lätt att välja gymnasium. Fanns ett här med inriktning djurvård, bra när man är envis på ett visst intresse - ibland underlättar det vissa val.

Hundblues sa...

Jag förstår vad du menar Helena. PÅ min tid var det inte frågan om att gå på gymnasium i annan kommun, och jag var tvärsäker på att jag skulle gå 4-årig teknisk. Sålunda var det inte mycket att välja på. Om det sen blev så bra vete fan, men själva valet var i alla fall enkelt.

Märy sa...

Haha...ja, tur att man är uppväxt i en snobbig överklass-håla så att man slipper att få allergiska reaktioner *haha*. Men jag förstår vad du menar. Min stackars chef håller på att slita sina gåra hår för att hennes dotter vill gå på en privatskola här i Malmö. Ser ju inte bra ut för en socialchef...(vi inom detta yrke anses ju hålla till ute på vänsterflanken).

Hundblues sa...

Märy det är klart att du inte reagerar på en vattenkammad 17-åring med fluga om du är uppväxt i en överklasshåla, men vad händer om du möter en rödvinskommunist på 50+ till socialsekreterare som av nostalgiska skäl fortfarande har ett atomkraft-nej-tack-märke på insidan av handväskan? Klarar du det utan allergiska reaktioner? Skulle inte tro det!!