söndag 25 januari 2009

Dagboksblad söndag 25 januari 2009

Så var det återigen dags att bevisa för sig själv att jag är en MAN!!. Mao, dags för årets MC-mässa. Efter morgonfika och frukost begav jag mig till Älvsjömässan. Jag kom lagom för att se en uppvisning, en MC-show. Den inleddes med att den utställare som betalt mest, fick visa upp sin "värstinghoj" på arenan. En Victory. Den markandsfördes under slogan "En sån här har inte din granne". Och det är alldeles sant. Robert, 88 år har inte en sån hoj. Och inte heller Örjan, som hellre spelar nyckelharpa och släktforskar, än åker hoj. Men som den äkta man jag försökte vara, applåderade jag och försökte falla i hänryckning när föraren av Victory-hojen gjorde en riktigt häftig burn-out. (Tur att jag hade kvar öronpropparna från fredagens Blueskonsert i byxfickan. Jag pillade in dom i örona just när dom släckt ljuset så ingen skulle se hur mesig jag var.) Sedan var det det berömda numret med motorcyklar som kör runt innuti ett stålklot.Väggarna i kulan är gjorda av galler, så man ser vad som händer inne i klotet. Klotet är 6 meter i diameter och dom körde två hojar inne i den samtidigt. Dessvärre hade jag redan sett detta på cirkus, och då var det minst dubbelt så många hojar, så hänryckningen uteblev.

Därefter var det dags att titta på resten av mässan. Den kan kort sammanfattas på följande sätt:

  • Jag saknade dom motivlackare som för två år sedan demonstrerade sina färdigheter genom att motivlacka kvinnor.
  • Den Vespan jag köpte förra året har i år kommit i rött, den färg som jag ville ha, men som inte fanns förra året.
  • Jag kommer aldrig köpa en HD, för jag når inte ner till marken.
Noterbart var alla rullstolsbundna besökare. Jag har aldrig sett så många rullstolar på en mässa förr. Hur ska man tolka det? Är dom egentlinge fullt gångbara, men ditskickade av trafiksäkerhetsverket för att fungera som avskräckande exempel? Eller är det hojåkare som faktiskt har förolyckats som ännu inte tappat intresset för hojar? Eller....?

När jag kom hem vidtog lite hushållsarbete. Jag satte en bulldeg, vi klippte klor på hunden, jag satte en bröddeg, jag lagade mat, vi käkade, jag bakade ut bullarna, jag bakade ut brödet, vi tittade på film, vi fikade med årets första semla, jag bakade av bullar och bröd, och så blev det rakst läggdags.

Inga kommentarer: