fredag 9 januari 2009

Dagboksblad fredag 9 januari 2009

Samma presidium som i går, uppstigning strax före 8, käka frukost och åka med Ia till hunddagis, och sedan in till stan. Som redan beskrivits började jag dagen på KB. Sedan åkte jag och käkade lunch med frun. Därefter till en gitarrbutik som jag inte besökte igår, så till ytterligare en gitarrbutik och slutligen ännu en. Och så till den första jag besökte igår, för där fanns uppenbarligen gitarren som väntade på mig. Sammantaget kan jag säga att jag gjorde 6 stycken fantastiska fickparkeringar idag. När man fått in bilen bara genom att backa in och sedan köra fram i en minimal ficka, uppfylls man av samma glädje som Ace Ventura när han parkerade jeepen, och man, liksom han, utbrister Like a glove!!!!!!!!!!! Är det någon som behöver lektioner i fickparkering känner jag mig mer rustad än någonsin.

När jag hade köpt gitarren åkte jag hem för att provspela, men strax var det dags att åka och handla middag och sedan hämta hund. Som tidigare skrivits på denna blogg köpte jag mig en fritös för att frittera klenäter till jul i. Men en fritös borde även gå att använda till att göra pommes i, så det bestämde jag mig för att pröva till kvällens middag. Och visst det blev alldeles utmärkt, men fan vad det osade och fan vad fett det blev överallt. Och det är tveksamt om kvalitetsförbättringen jämfört med att värma dem på långpanna i ugnen överväger merjobbet att diska undan allt fett. Men nu har jag i alla fall provat.

Efter middagen begav vi oss till IKEA för att köpa några nya filtar att lägga över hundsoffan så den inte ska se så gräslig ut. Medan frun därefter promenerade hund satt jag och försökte begripa mig på hur alla jävla rattar på gitarr och förstärkare fungerade. Det är in alles 10 rattar och man kan förändra ljudet ganska mycket med dessa rattar. Men tro´t eller ej, jag lyckades ganska väl få till det rätta pruttljudet för att kunna lira honka.

Sedan fikade vi och tittade på På spåret, och så fastnade jag och frun framför Djurpolisen på animal planet. Nu har jag suttit vid datorn och skrivit en del, och ska väl fortsätta en stund till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det en pik till mig?

Hundblues sa...

Hannah, absolut ingen pik. Jag har aldrig värderat din förmåga att fickparkera. Det är du som säger att du inte kan. Däremot kan du se det som en ursäkt för att jag inte för länge sedan infriat det löfte jag givit dig, samt som en inbjudan till att vi verkligen gör ett litet första försök tillsammans att bemästra fickparkeringens ädla konst.