onsdag 9 juli 2008

Dagboksblad 9 juli 2008

Vaknade kvart i sex i morse av att det var jävligt kallt, och ingen hund som värmde mig. En snabb titt på termometern gav vid handen att det var 8 grader ute och 15 grader inne. Fan, jag trodde vi hade köpt husvagn för att slippa frysa på semestern. Nåväl, med några enkla handgrepp fick jag igång gasolkaminen, och strax var det jävligt varmt i stället. Nästa gång jag vaknade var klockan runt halv nio så det var dags för frukost.

Kvart över 10 var det dags för avmarsch från campingplatsen till brukskyrkan på Herrgården i Österbybruk där den officielle öppningen av riksträffen skulle ske. Det har inte talats om det, ellet stått i något informationsmaterial, men alla som varit med några gånger vet om att vid invigningen ska man vara klädd i svart kjol eller svarta byxor och vit skjorta/blus. Jag vägrar ha den sortens klädsel på min campingsemester, så demonstrativt klädde jag mig en en mycket färgglad hawaii-skjorta och röda shorts. I går lärde vi oss att eftersom vi är på ett träff med många pensionärer är folk ute i god tid. Och då menar jag GOD TID, vilket betyder minst en halv timme i förväg. Redan runt halv tio började folk samlas inför avmarschen. Vi anslöt kvart över 10!!!!!

Efter öppningsceremonin drack vi lite kaffe och sedan hade jag tjänstgöring i kansliet igen. Övriga familjen åkte till Gimo, och handlade mat på hemvägen. När vi just ätit middag kom "farbror Lennart" och sa att träfforkestern skulle öva. Jag tog min gitarr och min fiol och gick bort. Nu var det ännu fler dragspelare, en som spelade mandolin och en munspelare. Riktigt roligt var det, fast jag bara stod och "penslade" på gitarren till låtar som jag aldrig hört förut.

Kvällens träffaktiviteter avslutades med korvgrillning och träfforkestern spelade. Då fick jag chans att spela ytterligare låtar som jag aldrig hört förut. Spännande. Efter kvällsfika i husvagnen har det nu blivit läggdags.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har fått en utmärkelse för min blogg och Eftersom jag tycker väldigt mycket om att läsa din blogg så vill jag ge även dig denna utmärkelse: Hämta din utmärkelse på min blogg ;)
http://breezie.bloggagratis.se/2008/07/10/823378-utmarkelse/

Anonym sa...

Var det någon som la märke till din skjorta då? ;-) Eller var fler som inte "hade hört" om vilken klädstil som gäller.

Hundblues sa...

Yvonne, det var fler som inte var "rätt" klädda, av skäl som jag faktiskt inte känner till. Vissa hade nog "inte hört". Tyvärr tror jag inte min skjorta väckte så stor uppmärksamhet som jag önskade.

Hundblues sa...

TAck så mycket Breezie, jag skriver ett inlägg om det så fort jag hinner.