måndag 7 juli 2008

Dagboksblad 7 juli 2008

Då har vi åter rullat ut på vägarna med husvagnen. Inte så långt denna gång, endast till Österbybruk, på, som tidigare sagts. MHF Campingklubbs Riksträff. Själva träffen börjar först i morgon. Idag har det bara varit ankomst för funktionärer.

Tidigt i morse steg vi upp för att komma iväg i hyfsad tid. Men jag började med att åka med datorn till datorreparatören (Som den minnesgode läsaren minns skrev jag igår att en av våra datorer hade slutat fungera.) När jag ändå lämnade in den på verkstad bad jag dom installera trådlös router också, samt uppgradera till SP2. Vete fan om jag inte ska be dom installera ytterligare en hårddisk också.

Det regnade som fan i morse, så vi packade bil och husvagn i regn. Men när vi kom till Österbybruk var det uppehåll (vilket ändrade sig framemot kvällen, då kom regnet hit också). Detta är ju den första riksträff vi är på, så vi har egentligen ingen aning om något alls. Men det lär finnas något som heter träfforkestern, som består av spelsugna (och förhoppningsvis spelkunniga) deltagare. Det är, via bekanta som varit med på träffar under många många år, väl känt att jag spelar och sjunger en del, så det har förekommit starka påtryckningar om att jag skulle vara med i träfforkestern. Jag gav efter för påtryckningarna och slängde in både fiolen och två gitarrer i husvagnen i morse innan vi åkte. Men fan, jag har inte spelat ihop med folk på nästan 20 år och fiolen har jag inte regelbundet spela på heller de senaste 20 åren. Hur som helst, som deltagare i träfforkestern har vi fått en speciell plats att stå på. (Kanske bäst att samla alla tokiga musiker på ett ställe.) Tidigare i kväll kom det över en "gubbe" (Lennart heter han visst) till vår vagn och sa åt mig att ta med fiol och gitarr och komma över till deras husvagn. Sagt och gjort, med viss bävan gick jag över. Jag bestämde mig för att börja spela fiol, men fy van va´ bra det lät. Otroligt att det kunde låta så bra efter ett så långt uppehåll. Men vi fann att det nog var gitarr som saknades i orkestern, så då bytte jag. Sen blev jag kvar i två timmar för det var himla roligt att spela tillsammans med lite andra människor.

Nu har vi fikat, promenerat hund, det regnar fortfarande och det är läggdags. I morgon kommer det 150 ekipage som ska lotsas till rätt plats.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med träfforkester. Vi brukar ha släktorkester, det är väl ungefär samma sak, fast i en mindre omfattning. Roligt är det i alla fall.

Ha det så bra i husvagnen. Vi ska fixa till våran husvagn, och få den bebolig efter vintervilan.

Anonym sa...

Jättekul att du kan tänka dig att spela lite fiol ibland.Klart att det är kul att spela med andra.
Senast dygn har vi fått drygt 20 mm regn.Solbritt och Jorma har fått 70.
Lilla Mamma

Hundblues sa...

Yvonne, jag undrar om inte släktorkester är ännu roligare egentligen. Där känner man sig tryggare och kan ta ut svängarna mera.

Det där med att spela fiol är väl inte helt självvalt, utan det var nog så att det var det instrument jag bäst trodde skulle passa i träfforkestern. Men det kanske blir gitarr mestadels, eftersom det lite grann fungerar som ett rytminstrument. 70mm regn är inge vidare. Ska ni åka och hälsa på dem snart, eller kommer de hitåt?

Anonym sa...

Vi funderar på ömse håll. Jag gillar ju att åka till Västergötland vi får se.
Lilla mamma