tisdag 22 juli 2008

Dagboksblad 22 juli 2008

Varför i helvete har alltid sport företräde???? Bara för att det är nån jävla sportgala som måste direktsändas, senarelägger dom Morden i Midsomer. Dom kan väl för fanken sända sporten i tvåan i stället. Eller helst inte alls.

Idag har jag arbetat lite mer. Jag åkte till jobbet vid 10 och kom hem runt halv fyra. Frun började tidigt (typ halv sju) så hon var hemma till två, vilket innebar att Ia inte behövde vara ensam mer än 4 timmar. Innan jag åkte till jobbet gick vi en liten promenad, och så började jag öva på ett nytt partytrick. Med Ia alltså. Men faktiskt ett riktigt användbart partytrick. Jag tänkte lära henne visa vägen till toaletten. Ett perfekt uppdrag för klickerträning. Men fan vad fel jag gjorde först. Jag började med att stå några meter ifrån toalettdörren, och så tänkte jag klicka när hon titttade på dörren, och sedan när hon började gå mot den och slutligen när hon var framme. Fan, hopplöst, helt fel sätt. Sen kom jag på att jag skulle börja med att stå alldeles bredvid toalettdörren och istället lära henne att dutta med nosen på dörren. Det är ju inte speciellt svårt. Om hon lär sig att nos mot dörr betyder klick är det ganska lätt att senare öka avståndet till dörren. Tror jag.

Efter jobbet åkte jag till stan för att handla lite nödvändigheter och titta efter fotoböcker. Nödvändigheterna fick jag tag på (se separat inlägg) men några fotoböcker hittade jag inte.

Eftersom det var tisdag tyckte vi att vi kunde festa till det lite, så till middagen blev det Pizza. Sedan åkte vi till en sjö för att Ia skulle få bada igen. Det gjorde hon gärna, men simma gör hon inte. Hon går gladeligen i vattnet men så fort det blir så djupt så hon måste simma, tvärstannar hon. På vägen hem hittade hon en underbart väldoftande fläck på skogsstigen. Gissa vad kombinationen blöt hund och väldoftande fläck på skogsstig innebär. Det innebär tvagning när man kommer hem. I alla fall om man in grunden är en vit lagotto (men väldigt grå efter att ha passerat den väldoftande fläcken.)

Efter Morden i Midsomer (som jag sov gott till, utom på slutet, upplösningen måste man ju se) är det bara blogg och sova som återstår.

Inga kommentarer: