lördag 19 juli 2008

Dagboksblad 19 juli 2008

Även denna dag har ägnats åt trädgårdsskötsel. Mer gräsklippning, mer arbete med grästrimmer, fortsatt ogräsrensande och fortsatt klippande av häcken. Dessutom har vi skördat smultron och hallon, köpt och planterat lite kryddväxter. Tyvärr blev inte planteringen så bra, för jag var inte med och övervakade att frun gjorde så som Ernst Kirchsteiger lärde oss i måndags att man ska göra. Man måste ju först ställa ut plantorna i sina krukor i rabatten så "man kan bobba runt lite med dom och känna in". Det hoppade frun alldeles över, hon bara grävde ner dom. Det kommer aldig sluta bra.

Tre hundpromenader har vi hunnit med också. Och Ia har lärt sig att både hallon, krusbär och smultron är gott. Smultron i synnerhet om dom redan är plockade och ligger i en obevakad bytta (jävla hund!). När vi var och handlade idag såg vi att dom hade färska kantareller, så nu ska vi repetera förra årets kunskaper i kantarellsök. Det blir ett av morgondagens nöjen.

Kvällen avslutades med en gammal fin Western med John Wayne och lite popcorn. Ia tycker också om popcorn, och jävlar vad hon kan bli arg om hon inte får smaka. Nu återstår bara ett pass i fotolabbet innan man kan lägga sig.

2 kommentarer:

ulrika sa...

Snart har även jag slut semester, även fast jag trivs med det lilla huset längtar jag hem o till vardan igen. Nu är vi i höga kusten. Har ni varit hit? Kan tipsa er om att här är vackert och mycket sevärt.
Imorgon åker vi norrut och mot stugan för att stanna några dagar. Just nu regnar det här i höga kusten, trist men det måste ju komma ner.

Hundblues sa...

Längtar hem det gör jag aldrig när jag är på semester. Nix, vi har inte varit vid höga kusten. Vi är inga "norrlandsmänniskor". Säg så här, vår förra bil körde vi 15000 mil med, men den kom aldrig ovanför Uppsala. Vår nuvarande bil och vi har dock varit ända uppe till Orsa. Fast 1989 körde vi upp till Umeå, och då borde vi passerat höga kusten, men vi stannade aldrig. Nästa år kan det dock slumpa sig så illa att vi måste upp tll Skellefteå, och dit är det LÅNGT!!!!