onsdag 2 juli 2008

Dagboksblad 2 juli 2008

Så har vi kommit till Västervik och Lysingsbadets camping. Det känns lite som sista kvällen, vilket det på sätt och vis är. I morgon är vi ju hemma igen och nästa gång vi ska ut är det inte på egen hand utan som arrangörer till MHF Campingklubbs riksträff. Och veckan därefter följer inte äldsta dottern med. Och sista semesterveckan är inget av barnen med, så på sätt och vis är det sista kvällen idag. Lite tråkigt faktiskt.

Lysingsbadets camping hyllas av många, bl a av de som delar ut stjärnor. Campingen är 5-stjärnig. Men vad de som sätter stjärnor inte tar hänsyn till är mängden av snorungar som springer runt på campingen utan att deras föräldrar vare sig har koll eller ens bryr sig. Dessutom är campingtomten där vi står förbannat trång. Det är knappt det får plats husvagn, förtält och bil. Och det var näst intill omöjligt att få in husvagnen på tomten när vi kom, för det stod andra bilar i vägen. Men jag gjorde en manöver (inga omtag), och husvagnen kom på plats så jävla snyggt så jag ägde hela campingen (som mina barn som behärskar modernt språk skulle ha uttryckt det. Själv säger jag bara RESPEKT!)

Vi har varit lyckligt lottade i Simrishamn, vi hade hörntomt och ingen bredvid oss. Här i Västervik ser vi rakt in i grannens husvagn från "köksfönstret". Till exempel när jag lagade mat såg jag grannens jävla middagskultur. De käkade på papptallrikar och med plastbestick. Endast vinglasen var för flergångsbruk. De hade färdigköpt potatissallad (OK, det åt vi också för någon dag sedan), de hade färdigköpt sallad, de grillade färdigmarinerat kött. Fattigt tycker jag att det är. Vad åt vi då? Köttbullar och makaroner förstås. Men inte fan var det mamma Scans köttbullar, det var pappa Pelles köttbullar, och makaronerna var stuvade i bechamelsås. Inget fusk här inte. Dessutom drack vi mjölk, i glas som går att diska, liksom tallrikarna och besticken.

Det var jävligt segt att köra hit, 35 mil på 6 timmar, och i morgon blir det likadant. Nästan lika långt, men lite bättre väg. I alla fall från Norrköping.

3 kommentarer:

ulrika sa...

Härligt att kunna parkera hela ekipaget utan större krusiduller! hade ni någon publik? För nägr aär sedan var vi på en liten söt camping vid den nya bron utanför Härnösand och det var knöligt o trångt på campingen. Då vi kom satte sig några gubbar demostrativt på stolar utanför sina vagnar och skulle titta på vår fickparkering med 590 husvagn och maken fick in en perfekt parkering! Gissa om gubbarna blev besvikna! Vi snuvade dem på dagens händelse! Men vad vi mådde gott!

Engångstallrikar vad är det? Självklart äter man på vanliga tallrikar och med vanliga bestick samt dricker ur vanliga glas. Fattas bara annat.

Fast jag hade nog valt mamma scan mest för att de redan är klara.

Anonym sa...

men vad då? kokar du inte makaronerna i mjölken?

Hundblues sa...

Näe, tyvärr hade vi ingene publik, vilket var konstigt, för precis som du säger, det sätter sig gärna folk och tittar när det kommer nya husvagnar till campingplatsen (eller för all del nya båtar till naturhamnen också). Och ska sanningen fram är jag ingen vidare husvagnsförare, detta är ju andra säsongen bara. Men 590?? Usch vad stort, vi har en 450, och det tycker jag är stort nog.

Hannah, nej jag kokar inte makaroner i mjölk. Jag tycker man har bättre kontroll på stuvningen om man kokar makaronerna separat och sedan rör ner dom i en bechamelsås.