måndag 14 juli 2008

Dagboksblad 14 juli 2008

När man är på landet; vakna tidigt tidigt,stiga upp och koka sig en kopp kaffe och sedan avnjuta den i trädgården och känna hur dagen vaknar. Solen letar sig upp över skogen i öster och börjar värma, och daggen torkar så sakta i gräset. Inte riktigt, eller snarare inte alls. Fan jag sov till nio och då hinner man inte med något kaffe före frukosten. Vi får försöka i morgon igen.

Efter frukosten satt jag i växthuset och skrev inlägget om hur det är att ha hund. Lagom varmt och så får man höra porlandet från "vattenkonsten" som står där. När vi började bli fikasugna begav vi oss iväg till Trosa. Där finns det ett och annat kafé som man kan fika på. Det kanske mest kända är Tre Små Rum. Det är väl ett ganska bra fik, men som jag skrivit tidigare (i min gamla blogg) har det kafét en bedrövligt äcklig kaffeautomat. Men vi fikade på ett betydligt mindre kafé som yngsta dottern döpt till Tvärs Över Gatan, för kafét ligger på ena sidan gatan, och platsen man sitter på om man vill fika ute ligger just Tvärs Över Gatan. En park vid vägen med det passande namnet Punchgränd. Men tro´t eller ej, dom hade bytt ut sin äckelkaffeautomat mot en vanlig kaffebryggare. Trevligt tycker jag. Man kanske borde kontrollera vad som hänt på Tre Små Rum på den fronten också.

Eftermiddagen spenderandes sittandes i växthuset varierat med liggandes på altanen och läsandes respektive sovandes. Semester med andra ord. Och vi har hunnit med både kvällsfika och kvällsmat, så nu kan man väl med gott samvete gå och lägga sig. Och förhoppningsvis vakna tidigt i morgon bitti.

Inga kommentarer: