onsdag 30 juli 2008

Dagboksblad 30 juli 2008

Så har vi begivit oss till sydligare breddgrader. Från Sunne har vi åkt 7 mil söderut och hamnat i Karlstad. Samma camping som förra året, Skutbergets camping. Innan vi åkte hit var vi en sväng upp till Torsby. Bekanta, vars barn är på samma läger som våra, kom till campingen i Torsby i går kväll, så vi åkte upp till dem för att titta på deras husvagn och för att umgås. Vi åkte in till Torsby och åkte till hembygdsgården och fikade. Sedan begav vi oss till vår camping i Sunne, hämtade husvagnen och checkade ut och körde mot Karlstad. Lite skönt att komma iväg var det, för familjen vi träffade är den jag skrivit om tidigare. Fem barn och ingen vet hur man umgås med hundar. Och barnen gör alla tänkbara fel som går att göra. Och Ia har blivit rejält skämt av dom tidigare. Den här gången försökte vi vara pedagogiska och förklara precis hur man gör och hur man inte gör med hundar. Och under stundom gick det riktigt bra, men ibland sa Ia ifrån ordentligt. Vilket hon aldrig gör annars, men nu var det befogat. Och det märkliga är att dessa barns föräldrar liksom accepterar att det är så. Det berättades idag för mig att yngsta sonen blivit biten av okända hundar flera gånger, hundar som dom träffat på bussen eller så. Men sonen fortsätter, för han älskar verkligen djur (Han är runt 10 år). Och deras far som är akutläkare bryr sig inte så mycket, för han vet hur man behandlar ett hundbett. Men något fel i handlaget med djur är det hos barnen. Familjen har haft fyra marsvin och alla har dött en mycket för tidig död. Två eller tre har dessutom dött av "oförklarliga" skäl.

Nåväl, nog om den familjen. I kväll har vi vandrat runt hela jävla Karlstad, nästan, och hyrt en film att titta på. Filmen är nu tittad, kaffet uppdrucket, hunden kvällskissad och det är läggdags.

3 kommentarer:

Anonym sa...

läskiga barn..

Anonym sa...

Heja P och S. På dom bara... :-)

Hur ser det ut på Skutberget sedan tävlingen? Hoppas att det är rent och fint från hundb..js i närmaste omgivningen.

Hundblues sa...

Hannah, ni har ju träffat dom hemma hos oss när jag fyllde år. Men då var Ia utlånad.

Yvonne, det är sig likt från förra året. Lite varmare i både luften och vattnet. Inget hundbajs men andra läskigheter har vi hittat.