söndag 3 februari 2008

Dagboksblad 3 februari 2008

Igår snö, idag tö. Mycket av snön som kom igår är redan borta, och slaskigt är det på vägarna. Frun gick morgonpromenaden själv (ja, Ia var med så klart) medan jag låg och läste. Efter frukost satte operation sanering igång. Vi sanerade kök, vardagsrum, och hall. På tisdag kommer IOGT-NTO-föreningen hem till oss - det blir väl en femton tjugo stycken - för att tillsammans ska vi delta i något som kallas musikleken. Det är ju bra om dom inte snubblar på kängor i hallen, halkar på mjölkpaket som Ia slaktat och hittar någon stol att sitta i som inte är full med rena kläder.

På eftermiddagen deltog jag i Tempel Riddare Ordens kyndelsmässohögtidsfirande, och under tiden gick fru och hund på långpromenad. Borta på golfbanan mötte dom min favorithundtant, hon som haft saluki i 50 år men nu gått över till whippet. Ia och hennes whippetvalp fick springa lösa och leka med varandra. Han jagade Ia, och under jakten utstötte han små läten. Det berodde på att han var frustrerad för att han inte hann i kapp Ia berättade hans matte. Han brukar hinna ikapp andra hundar.

När jag kommit hem efter kyndelsmässofirandet lagade jag mat och sedan kom barn och mina föräldrar, som ju varit i Mölnlycket, för att äta middag. Efter middagen var det kvällspromenad, bastubad och nu sitter jag här. Ska om en liten stund gå och lägga mig för att läsa.

Inga kommentarer: