torsdag 7 juli 2011

Dagboksblad torsdag 7 juli 2011

Morgonen började med kaffe, och en fin utsikt över sjön. (Vi hade inte satt upp förtältet eftersom vi bara skulle stanna 2 nätter.) Tillsammans med frukosten hölls rådslag om framtiden, och vi konstaterade att vi nog inte ville bo kvar på den här campingen. Det förekom för mycket myggor, för mycket smålänsk jävla skog, för mycket mygg och fästingar i sängen och för lite bra hundpromenadvägar. Vi beslöt att omgruppera till Värnamo camping. Där bodde vi en natt förra året, och vi visste att den dög. Men i och med detta hade vi i alla fall klarat av krave En ny campiung varje år. Det blev en jävla fart på familjen och redan strax före halv elva rullade vi iväg.

Det är inte speciellt långt till Värnamo, så vi fällde ner stödbenen ungefär en timme senare. Efter en dusch och lite kaffe åte jag och äldsta dottern iväg till High Chaparral. Äntligen efter 26 år fick jag återse denna fantastiska skapelse som Big Bengt har byggt mitt i de Smålänska skogarna, utan bygglov och med hela etablisemanget emot sig. Men idag är hans nöjesfält accepterat. Det var som sagt länge sedan jag var där, mycket kunde ha ändrats, och mitt minne är inte det bästa. Men det visade sig att High Chaparral mer än väl levde upp till förväntningarna. Inte allt dyrt, inte så mycket folk, inte för mycket krims-krams-shopping, stort utbud av mat och fika, på det hela taget helt enkelt lysande. Hatten av för Big Bengt.

På vägen hem var det meningen att vi skulle handla middagsmat. Men det visade sig att den enda affär vi kände till, och hittade i Värnamo inte hade kycklingfiléer, som var det som behövdes till middagen. Vi åkte runt utan att hitta någon annan affär, men till slut, i utkanten av Värnamo hittade vi City Gross. Där hade dom kycklingfiléer,

Hem och grilla middag, grilla bananer, äta, diska och sedan var det promenad till den lilla närliggande sjön och dess hundbad. Dom som stod där och fiskade valde att raskt flytta på sig när vi kom för att bada. Dom var säkert lite sura, men utan anledning tycker jag. Det var ju ett hundbad. Och hunden badade. Och till och med jag badade. Det var väl årets, förra årets, och kanske rent av även förförra årets enda bad. Men det är ju så, kommer man bara i är det rätt skönt, men att komma iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, är ingen hit. Att det börjar regna när man badar gör inget, men när man sedan går upp blir man väldigt blöt.

Sedan hem och fika och spela spel. Och så småningom äta lite möglig ost från Siv i Vara. Sedan läggdags.

Inga kommentarer: