fredag 22 juli 2011

Dagboksblad fredag 22 juli 2011

Det är inte så mycket meck att komma iväg när man bara sovit en natt på ett ställe, men likväl lämnade vi inte Kalmar förrän bortemot 11. Checkade ut gjorde vi dock redan halv 11, men bensin skulle köpas också.

Dagens mål var inte helt klart när vi rullade iväg. Köra ända hem skulle man kunna göra, men det är ganksa tråkigt. Stanna på vägen vore bättre, men var i så fall? Västervik har en fin camping, men dit var det alldeles för kort sträcka. Där fikade vi bara. Ett kafé som vi besökt för flera år sedan och mindes som rätt trevligt. Det ligger väldigt fint i gamla hus, och utseendet och läget tyder på ett kanonfik. Räksmörgåsen bevisade motsatsen. Burkräkor och tråkigt bröd är inget man vinner räksmörgås-SM med. Aldrig mer!

Söderköping ville vi minnas är en trevlig liten stad, men deras bägge campingplatser var bara två-stjärniga, och det är inte alltid så roligt. Valdemarsvik har en tre-stjärnig camping, så till slut bestämde vi oss för den. Men när vi kom fram till den campingen drabbades jag av en känsla att det inte skulle vara rätt camping för oss. Vi bestämde att köra vidare till Söderköping trots allt.

Den ena campingen så i utkanten av staden och den andra en bit utanför, så vi valde den första. Lite trångt att baxa in husvagnen med det gick. Servicebyggnaderna levde upp till sina två stjärnor, men inte mer. Vi började med en kort promenad runt samhället, och sedan gick vi hem för att äta middag. Intill campingplatsen ligger en kulle och högst upp på kullen ett kafé som serverar våfflor. En våffla till efterrätt kändes inte helt fel, så vi gick dit, för att konstatera att dom stängde precis innan vi kom dit. Men när vi tidigare gick runt byn konstaterade vi att det fanns näringsställen nere vid kanalen som sålde våfflor. Och dessutom ganska många som sålde glass, så vi bestämde oss för en promenad ner till kanalen och gästhamnen.

När vi passerade det som troligen tidigare var Brunnshotellet (Söderköping är ju en gammal brunnsort) visade det sig att det spelades musik i trädgården. Musik i en, i alla fall för mig odefinierbar genre. För de initierade kan man säga att det lät ungefär som det gjorde, eller kanske fortfarande gör, på Musikkafét på Liseberg, men utan Ronnie Hartley. Vädligt trevligt lät det i alla fall. Vi vandrade emellertid vidare, och stötte så småningom på något som hette Göta Glass. Det verkade bra, så där gick vi in och köpte glass. Och det var bra. Man kan väl säga att det var årets första lösglassbägare som jag var riktigt nöjd med. De tidigare har antingen varit en besvikelse eller så har inte de smaker jag velat ha funnits.

När vi käkat upp glassen gick vi tillbaka mot husvagnen, och passerade än en gång orkestern i Brunnsparken. Vi stannade till och satte oss på en bänk för att lyssna lite mer. Jag gick och köpte en kaffe till mig och yngsta dottern, och precis när vi satt oss tillrätta och ska börja dricka kaffe tar orkestern paus. Timing!!

Vi går hem och konstaterar att det är synd om norrmännen och så tittar vi på ett gammalt avsnitt av Morden i Midsomer, faktiskt det första som spelades in. Sedan är det dags för hundpromenad, och åsk-och regnväder. Jävlar vad det regnar och åskar nu. Regn smattrar rätt bra mot husvagnstaket och åskan hörs rätt bra den också, även om den får jobba lite för att överrösta regnsmattret. Men det är väl lika bra att lägga sig och sova då.

7 kommentarer:

Helena o Tosca sa...

Man ska visst ta glass på glassrestaurangen i Söderköping, när man är där.
Vi kom tyvärr dit för sent på kvällen, så de hann stänga medan vi åt middag.
Men det ska vara väl värt ett besök (har jag lärt mig av J och hans familj).

Hundblues sa...

Kanske det, men Göta Glass var inte heller dumt. Det är fråga om enkelhetens sanna rikedom. Det är sånt man lär sig när man blir äldre Helena :-)

Helena o Tosca sa...

Glass är alltid gott, i och för sig :) Det kan jag väl hålla med om.
Göta Glass hann också stänga när vi var där, så vi glassade inte över huvud taget.

Hundblues sa...

OK Helena, då är läget såhär: J och hans familj säger att man ska besöka glassrestaurangen och jag säger att man ska besöka Göta glass. Antag att vi bägge har rätt och så provar du bägge ställena nästa gång du kommer till Söderköping :-)

Helena o Tosca sa...

Ja, det får väl bli så. Så får jag jämföra :)

Suz sa...

Jag var i tid för våfflor för något år sedan, de kan rekommenderas :-)

Hundblues sa...

Suz, det ska läggas på minnet. Vi försökte med dom också, men missade precis. Dom stängde sex och vi var där 10 minuter över sex.