lördag 23 juli 2011

Dagboksblad lördag 23 juli 2011

Det visar sig att det regnat en del under natten (precis vad man kunde misstänka med tanke på regnsmattret mot husvagnstaket) och det är ganska lerigt på campingen. Att dra igång ett husvagnsekipage i lera kan vara en spännande händelse. Vi gör ett försök runt klockan 10, när vi är färdiga för avfärd. Framhjulen får inte riktigt fäste i leran, och det sprutar en del lera på bil, husvagn och de eventuellt närstående. Men med lite lirkande så går det ganska lätt att komma igång. När vi kör ut från campingen berättar frun att hon såg att grannen i husbilen hade försökt med samma manöver medan jag var borta i ett ärende. Det hade inte gått alls.

När vi kom till Norrköping och skulle ta oss ut på E4 kunde vi inte köra som skyltarna angav. Vägen var avstäng. Det fanns inga skyltar om hur man skulle göra i stället, och GPS:en envisads med att vi skulle köra där vi inte kunde köra. Men så småningom hittade vi skyltar som angav vägen till E4, men strax därefter var vägen avständ igen. Och nu såg vi varför. Vägen gick under en bro, och där under var det ganska mycket vatten. Det hade uppenbarligen regnat som fan i Norrköping under natten. Återigen fick vi försöka hitta en annan väg, och till slut gick det bra. Lite senare hörde vi på lokalradion att det regnat som fan, och som en följd av det skulle all järnvägstrafik genom Norrköping vara avstäng resten av helgen. Någon byggnad med signalutrustning hade uppenbarligen blivit skadad av regnet. Kanon tänkte vi, hur ska äldsta dottern då komma hem från Köpenhamn.

Vi stannade till hos mina föräldrar på landet och fikade, och sedan fortsatte vi hemåt. Resten av kvällen ägnades åt avrustning efter semestern. Dvs tömma husvagn, ta hand om allt som varit i husvagnen och börja tvätta kläder. Och så promenera hund förstås. Och lägga över alla bilder på rätt dator. Nu har jag 1200 bilder att ta hand om. Hurra. Men laga middag kände jag inte var min grej idag. Vi bestämde oss därför för att gå ut och käka. Den Gamle och Havet blev det. Inte alls en dålig restaurang. Italiensk var den också. Dit kan man gå fler gånger. I synnerhet om man tycker att sjötunga är värt 270 spänn. Det tycker inte jag.

Inga kommentarer: