måndag 18 juli 2011

Dagboksblad måndag 18 juli 2011

Vaknade til faktiskt riktigt hyfsat väder. Efter morgonkaffe och frukost började planeringen av dagen. Problemet med måndagar och Österlen är att många bra kaféer har måndagsstängt. Efter en stunds funderande bestämmer vi oss för att åka till Hylkegården för att fika.

Hylkegården är ett ganska stort ställe och inte speciellt personligt. Men det visar sig att kaffet och deras bakverk är riktigt bra, bättre än jag mindes dem.

Efter fikat skulle äldsta dottern klippa sig, och det skulle handlas lite middagsmat. Planen för eftermiddagen var att åka till Kiviks marknad, hitta middagsmat där, och sedan åka hem och göra annat. Men för säkerhets skull ville vi ha reservmat hemma också. Medan dottern fick håret klippt handlade vi, och sedan åkte vi till Kiviks marknad. Vi har varit på Österlen säkert varje år sedan 1996, men aldrig har vi lyckats pricka in Kiviks marknad. När vi nu lyckades med det var det ju självklart att vi skulle gå dit. Men jag blev grymt besviken. Inte ett enda stripteasetält, men så inihelvete mycket plånböcker i "äkta" skinn. Sammanfattningsvis; kul att ha varit där, men inget man måste göra om. Och vi hittade middagsmat.

När vi kommit hem gjorde sig delar av familjen redo för att delta på ett Friskis och Svettispass som hölls inne i Simrishamn. Frun och jag (som inte tänkte delta på detta pass) åkte till stan för att delta på en stadsvandring. Det har vi gjort förr, men ingen stadsvandring är den andra lik, så något nytt får man höra varje gång.

Efter stadsvandring och friskis och svettis hem för att fika och titta på dagens bildskörd. Sedan var det inte må mycket mer att göra än att gå och lägga sig.

Inga kommentarer: