torsdag 14 juli 2011

Dagboksblad torsdag 14 juli 2011

Vaknade tidigt och hörde det välkända ljudet av regn mot husvagnstaket. Dessutom hördes ytterligare ett ljud. Det var vinden som med en fart på runt 15 m/s drog genom träden och slet ner hur mycket bôs som helst på både husvagns- och förtältstak. Fan vad förtältet såg ut. Det var inte så lockande att gå ut, så varför skulle jag göra det? Jag gjorde det inte. Och inte slutade det varken att blåsa eller regna heller. Så småningom masade vi oss upp för att käka frukost. I övrigt tillbringades förmiddagen med att förbanna vädret, vilket hjälpte föga, samt läsa böcker. Frun roade sig med att tvätta kläder.

Så småningom åkte vi iväg till Caferian, belägen i Örnahusen, för att inhandla lite kaffebröd att ha till förmiddagsfikat. Problemet för oss hundägare är ju att om vi ska fika på kafé måste det gå att sitta utomhus så att hunden kan vara med. Men om sanningen ska fram lockade det inte att sitta ute och fika i ihållande regn och med en vind i farten 15 m/s som gav regndropparna rätt god fart in i ansiktet . Bullarna hade säkerligen blivit uppblötta redan innan vi hunnit doppa dem, och så vill man ju inte ha det. Så det blev fika i husvagnen i stället.

Eftermiddagen ägnades åt mer läsande, och så åkte vi för att handla hundmat, människomat, biobiljetter till Harry Potter samt boka klipptid. Sedan hem för att laga middag. Ungefär lagom till middagen började det ljusna i krumelunten

Efter middagen begav sig större delen av familjen, dvs alla utom jag och hunden, iväg till biografen för att se harry potter. Jag och Ia gick på promenad och sedan fikade vi, och läste lite. Och så kom de övriga hem från filmen. Då brassade vi kvällsmat, och nu tittar alla utom jag på TV. Jag sitter och tittar på bilder, och skriver. Snart kanske man ska gå sista rundan med hunden och sedan gå och lägga sig och läsa lite.

Inga kommentarer: