onsdag 20 juli 2011

Dagboksblad onsdag 20 juli 2011

Dagen började rätt tidigt, med att jag körde äldsta dottern till stationen i Simrishamn, varifrån hon skulle ta bussen till Lund, för att sedan byta till Öresundståget, som skulle ta henne till Köpenhamn, där hon ska tillbringa några dagar tillsammans med en kamrat. När jag kom hem kokade jag mig lite morgonkaffe.

Efter frukosten åkte vi till Kiviks musteri, för att handla lite cider, kräm och annat till fabrikspriser. Fan vet om det är så mycket billigare, men på något sätt hör det ändå till att göra sådant när man ändå bor på Österlen. Sedan genom de fina bokskogarna till Skåne-Tranås för att köpa mer choklad, och därefter vidare till Tomelilla. Där hade vi planerat in ett besök på husvagnsaffären, eftersom det visade sig att på grund av oförsiktig hantering hade en av extrabackspeglarna gått sönder. Att köra med en trasig extrabackspegel, som dessutom redan innan den var trasig var dålig, är inge roligt när det hänger en 2,5 meter bred husvagn bakom bilen. Vi hittade en model som kändes riktigt bra, så den köpte vi. Sedan satte vi kurs på Borregården.

Borregården är ett anspråkslöst litet ställe dit man gärna återvänder, inte minst för att det ligger så fint. Vi fikade där, och sedan åkte vi hem. Men på vägen passerade vi Caferian, där vi köpte bullar till kvällskaffet.

I valet mellan att käka grillbuffé på Hotell Svea och grilla någonting själva, valde vi att grilla någonting själva. Det gjorde vi så småningom, och sedan började vi riva förtältet. Norrmännen hade pratat om regn under natten och regn i morgon bitti, och att under sådana omständigheter fälla ett förtält är ingen direkt hit om man säger så. Det som normalt borde ta en timme visade sig ta drygt två. Av det enkla skälet att taket på förtältet var fruktansvärt smutsigt. I någon slags naiv tro att det skulle vara fint väder hade jag accepterat en plats under några träd som skulle kunna ge oss skugga. Den skuggan har det ju visat sig att vi inte har behövt. Men vi behövde inte heller all den skit som regnade ner från träden första natten. Som sagt, det tog drygt två timmar att fälla och rengöra förtältet. Sedan skulle det promeneras hund och springas fru innan vi kunde samla oss framför TV:n och titta på ett avsnitt av Morden i Midsomer. Efter fika och Morden är det inte mycket annat att göra än att sova.

Inga kommentarer: