lördag 30 juli 2011

Dagboksblad lördag 30 juli 2011

Efter en ganska slö morgon började vi röja lite skit här hemma. Sedan vidtog viss hundvård, som bestod i att klippa klor och reda ut lite tovor, och framför allt klippa fram ögonen. Sedan begav vi oss iväg till stan, närmare bestämt Djurgården för att promenera hund, och oss själva. Det blev en rejäl promenad, på över 10 km. Det tog närmare tre timmar, inklusive fika på Rosendal. Det var lite jobbigt men man känner sig rätt nöjd när man är klar.


Hemkomna efter denna långa promenad hamnade vi på något sätt i TV-soffan, och där sov man rätt bra. Utan dåliga TV-program. Men man kan väl säga att värme och kilometrar tär på krafterna. När vi kände oss någorlunda återhämtade började vi fundera på var vi lämpligen skulle äta middag. Efter en del funderande och surfande beslutade vi oss för Långbro Wärdshus. Det visade sig vara ett klokt beslut. Visserligen hade flera andra fattat samma beslut denna kväll och vi fick vänta någon halvtimme på ett bord (det gick inte att boka bord, utan man vi skriva upp sig på en väntelista och sedan häcka i baren till dess att ett bord blev ledigt), men maten var god och stämningen och servicen utmärkt. Dit kan man åka fler gånger. I synnerhet som det visade sig att hundar faktiskt var tillåtna att ha på uteserveringen. (Vi hade för säkerhets skull lämnat Ia hemma denna gång, men vi såg andra hundar som var där.)

Hemkomna började frun förbereda sig för kvällens löprunda, och när hon drog iväg följde jag, promenerandes med, tillsammans med Ia. Så medan frun sprang gick jag med hund. Åt ungefär samma håll.

Hemkomna började vi titta på kvällens James Bond-film på TV4. Och nu när den är slut är det läggdags.

Inga kommentarer: