söndag 17 juli 2011

Dagboksblad söndag 17 juli 2011

Vaknade till mulet väder, men inget regn. Varför ska det sämsta vädret under hela semestern drabba oss när vi är på det bästa stället? Det är inte rättvist (Fast frågan är om man hellre velat ha regn någon annanstans.) Förmiddagen började med en promenad in till, och runt Simrishamn. Sedan lämnade vi hunden i husvagnen och åkte till Mandelmanns Trädgårdar för att fika. Där får man dessvärre inte ta med sig hund, vilket jag tycker är både tråkigt och fel. Det är ju ett förbud som dom införde förra året, och troligen är det infört "på förekommen anledning". Och då är det ju illa. Att besökare inte har haft koll på sina hundar, det är ganska oansvarigt tycker jag.

Mandelmanns Trädgårdskafé hade blivit ännu större och ännu mer välbesökt än för två år sedan då vi var där senast. Faktum är att det nästan helt och hållet hade förlorat sin charm från förr. Det positiva man kan säga är att det är roligt att ett ekologiskt koncept drar så förbannat mycket folk.

Sedan åkte vi till Caferian för att proviantera kvällsfika, och passade samtidgt på att kontrollera öppettiderna på Borregården, ett kafé som vi också avser att besöka innan vi åker härifrån. Och sedan hem för att laga middag. Tidig middag. Det blev rester. Mathållningen fungerar ganska bra i husvagnen. Rester kan man stoppa i kylen och när man fått ihop tillräckligt mycket rester för fyra personer äter man dessa till middag.

Efter middagen gick äldsta dottern och jag för att spela minigolf. Dom har, eller snarare hade en väldigt bra minigolfanläggning här i Simrishamn. Men den hade totalt förfallit. Inte för att det påverkar mig och mitt spelande så mycket, men det är ju alltid roligare att spela på en välskött anläggning än på en förfallen dito. Efter en jämn omgång gick vi hem och fikade.

Kvällen därefter ägnades åt att titta på Morden i Midsomer på TV8. Det är ingen rolig kanal, för ett avsnitt som på SVT1 tar en och en halv timme tar över två timmar på TV8 (och på TV3 med för den delen), och det beror inte på att storyn har gjorts fylligare, utan på infantil reklam. (Fan vad jag är trött på reklam som tror att jag som tittare är idiot. Eller reklam som först försöker få mig som tittare att känna mig dum, ful, äcklig, smutisg, etc och sedan erbjuda lösningen på ett problem som egentligen inte finns.)

Vi hade tänkt att äta lite kvällsmat och grilla korv till detta, men va fan, det började ju regna vid halv tiotiden. Det hade vi inte tänkt oss. Det blev till att steka korven i stekpannan i stället. Nu vidtar lite bildgenomgång och sedan är det säkert läggdags.

Inga kommentarer: