söndag 10 juli 2011

Dagboksblad söndag 10 juli 2011

Yngsta dottern hade fått för sig att vi skulle lämna campingplatsen före klockan 10 i morse. (När vi bröt upp från förra campingplatsen checkade vi ut klockan halv 11.) Idag checkade vi ut halv tio, och vi påbörjade vår färd FRÅN landskapet fullt med skog, mygg, dåliga kaféer och annat elände, för att köra TILL paradiset, Skåne. Där finns det nästan ingen skog, inga mygg, hur många bra kaféer som helst och en massa annat bra.

Några timmar senare vevade vi ner stödbenen på Råå camping, en halvmil söder om Hälsingborg. Det var ett antal år sedan vi besökte denna camping senast, och då var den rätt dålig. Den hade tre stjärnor, och året efter bara två, vilket inte var förvånande. Men nu har den sedan några år tillbaka fyra stjärnor, så vi tyckte den kunde få en ny chans. Men det kommer den inte att få någon mer gång. Den är jävligt trång, och ska man följa campingens uppställningstregler får man inte plats med husvagn, förtält och bil på tomten. Vår vagn+förtält är 5,5 meter brett, bilen är 1,8 meter bred, det ger totalt 7,8 meter med en halvmeter mellan bil och förtält. Dessutom ska man hålla 1,5 meter mellan tomtgräns och husvagn. Det går inte på en tomt som bara är 8,8 meter bred. Nu struntar vi i förtält, för vi ska inte stanna så länge. Som tur är. Men i övrigt har dom renoverat och det är i allmänhet rent och snyggt här.

När vi ställt upp husvagnen satte vi kurs på Mölle och Mölle Krukmakeri och Café. Där fikade vi, och det var en mycket angenäm upplevelse. Det var så trevligt att vi för en stund glömde bort idioterna som planerat campingens tomter. Sedan åkte vi hem för att handla och laga middag.

Efter middagen tog vi en promenad runt Råå, vilket gick ganska fort, för byn är inte så stor. Men den är trevlig. Hem och fika, spela spel och mysa lite. Nu ska jag bara titta lite på bilderna jag tagit idag, och sedan är det nog dags att gå och lägga sig.

Inga kommentarer: