torsdag 21 juli 2011

Dagboksblad torsdag 21 juni 2011

Så var det då dags att bryta upp från Skåne. Det var klokt av oss att ha fällt förtältet igår kväll. Det spöregnade inte på morgonen som prognosen hade sagt, men det var ändå väldigt skönt att slippa riva tält också. Det var en del att stå i, och det hade inte blivit bättre med ett förtält att riva också. Det var lite segt att komma iväg, så inte förrän bortåt halv tolv rullade vi iväg. Och jag märkte på en gång att backspeglarna som vi köpt igår var otroligt mycket bättre än de vi hade tidigare.

Det är ganska segt att köra från Simrishamn och norrut mot Kristianstad, och dagens färd var inget undantag. De tjugofem milen vi hade att köra till Kalmar kändes väldigt långa. Ungefär halvvägs stannade vi vid en rastplats och kokade korv och kaffe. Runt fyra rullade vi in på Stensö camping. Vis av förra årets miss hade vi redan på förmiddagen ringt till campingen och bokat en elplats. När vi kom fram satt det en skylt vid incheckningen att samtliga elplatser var upptagna. Ner med stödbenen, ansluta elen, promenera hunden och ta en dusch och sedan iväg till en av mina anställda som bor här alldeles i närheten. Det är bra att vara chef, man behöver bara ringa till sina anställa och säga, nu kommer vi, du kan väl fixa lite middag, för du vill väl ha löneökning nästa år!

Det blev en väldigt trevlig eftermiddag och kväll. Fy fan vad jag är bra på att anställa folk som är trevliga och har trevlig fru. Vi valde att lämna hunden i husvagnen, vilket nog var bra. Men vi var också tvugna att åka hem tidigare än vad vi kanske hade önskat, för att Ia inte skulle behöva vara ensam hur länge som helst. Men trevligt var det.

När vi kom hem gick vi en sväng med Ia, men hon hade bestämt sig för att hon inte behövde kissa. Däremot blixtrade det ganska mycket på hela himlen, men vi hörde ingen åska. Inte förrän vi var nästan tillbaka vid husvagnen (med en okissad hund), då började det mullra lite. Och så började det regna. NU ser jag inga blixtar längre, hör inget muller, men jävlar vad det regnar. Övriga familjen ser på TV och strax ska jag dricka te. Sedan är det läggdags.

Inga kommentarer: