söndag 3 juli 2011

Dagboksblad söndag 3 juli 2011

På något underligt sätt hampade det sig så att äldsta dottern inte kom hem igår kväll. Hon valde att stanna, och sova över hos Anton, vars familj just ankommit till Kungshamn och sin hyrda stuga. Men hon kom hemcyklandes lagom till att vi skulle ge oss iväg. Vi satte kurs på Bohus-Malmön. Det är en liten fin väg ut till färjan, och det regnade bara lite grann. Vi inledde besöket på ön genom att besöka ett stenbrott. En intressant företeelse, ganska mäktig måste jag säga.

Sedan åkte vi till Lenas bageri och fikade. Inget märkvärdigt kafé, men ganska trevligt. Bortsett från att dom hade blandat crabsticks i skagenröran. Det ska dom ge fan i! Efter fikat promenerade vi runt lite och sedan åkte vi vidare. "Vidare" betydde Lyckans bageri. Det är ett utmärkt ställe att handla bröd på. I synnerhet om man behöver en gå-bort-present, vilket vi behövde. Vi hade blivit bjudna till Antons familjs hyrda hus för att käka middag.

Efter Lyckans bageri åkte vi till Smögen, och så att säga gjorde Smögenbryggan. Den var tråkigare än vanligt, inte minst beroende på att glassbaren som förra året sålde Lejonet & Björnen-glass, inte längre fanns. Vi gick bryggan fram och tillbaka, och sedan åkte vi för att handla svartpeppar och kaffefilter. Sedan åkte vi hem.

Efter att ha läst/sovit middag och promenerat hund hade det blivit dags att bege sig av mot middagen. Det blev en mycket trevlig kväll med god mat och sånt. Sen åkte vi hem. Hunden hade varit kvar i husvagnen så det var liksom tid att åka hem till henne. Föga förvånande stannade äldsta dottern kvar hos Anton, så henne får vi väl hämta i morgon bitti innan vi beger oss ut på nya äventyr.

Inga kommentarer: