tisdag 5 juli 2011

Dagboksblad tisdag 5 juli 2011

Det blev ingen fotorunda denna morgon. Efter frukosten åkte vi först till Lyckans bageri och köpte bröd och bullar. Sedan ställde vi färden norrut. I boken om kaféer i Bohuslän hade vi hittat en kafé i Tanumshede som lät spännande. Så dit åkte vi. Det visade sig vara ett totalt fiasko. Bakverken såg bra ut, men smörgåsarna var inplastade. Platserna utomhus var få, placerade på ett trädäck på trottoaren, och låg vägg i vägg med ett gatukök, som bulldoften blandades med pommes frites-os. Vi la ner det och åkte till Grebbestad. Det kafé vi spetsat in oss på där verkade bra, sånär som att alla platserna utomhus var upptagna. Vi påbörjade då en, skulle det visa sig, fruktlös jakt efter ett annat bra kafé. Men Grebbestad är ett samhälle som lever på att penningstinna seglare spenderar sina kvällar i staden, så det finns ett enormt utbud av barer och restauranger, men fan inget fik. Jo, det fanns ett till, som vi till slut hittade. Café Cap Horn. Det var bra, riktigt bra.

Efter fikat åkte vi till Tanumstrand, där det finns en stor affär för utförsäljning av sportkläder. Äldsta dottern behövde ett regnställ. I gore-tex. Jag tog en promenad med hunden i stället. Trots en lång promenad (och därmed lång tid för de andra i affären) hittade dom inget bra regnställ. Så vi åkte hemåt. På hemvägen passerar man (som av en händelse) Hamburgsund, och vad finns där? Pipers glass såklart, och det åker man inte förbi hur som helst. Vi stannade och käkade glass. Sen åkte vi hem.

Hemma lagade vi middag, och förberedde kvällsutflykten. Den gick över Sotenkanalen över till Ramsvikslandet. Vi parkerade på den södra parkeringsplatsen och vandrade sedan vidare söderöver tills vi hittade det perfekta stället för kvällsfikat. Sedan åkte vi hemåt mot Allsång på Skansen och Morden i Midsomer. Men när vi kom hem verkade det vara väldigt fint ljus, så det blev till att gå ut med kameran och fotografera. Sedan Morden i Midsomer. (tur att man har en digitalbox med hårddisk så man kan spela in program). Och sedan läggdags.

Inga kommentarer: