lördag 16 juli 2011

Dagboksblad lördag 16 juli 2011

Lördagar i Simrishamn - loppmarknad i Suckarnas gång. Varför denna fina allé heter just suckarnas gång kommer jag inte ihåg, men att det är loppmarknad där kommer jag ihåg. Efter morgonbestyren åkte vi in till Simrishamn. Vissa av oss tog kameran och vandrade genom loppmarknaden på jakt efter den perfekta bilden, och andra, som inte stod ut med all skit och en stirrig hund, valde en annan väg upp till bokhandeln respektive Zekes antikvariat, som är två ställen man måste besöka när man är i Simrishamn. Vi har ofta gjort fynd i båda dessa affärer, men i år kammade vi, som det heter, noll.

Utan nya böcker åkte vi vidare till Skåne-Tranås och Madam Blå för att fika. Enligt yngsta dottern har dom en fantastisk kaka som kallas Philadelphiadröm. Det åt hon. Och med några enkla knapptryckningar på telefonen (eller snarare pet på touch-skärmen) hade vi raskt receptet på philadelphiadröm framför oss. Den ska vi baka när vi kommer hem.

När man är i Skåne-Tranås måste man också såklart besöka Österlenchoklad, och köpa sig några praliner och syltade apelsinskal och syltad ingefära. Sedan åkte vi och handlade.

Hemkomna påbörjades det mödosamma arbetet att göra den ultimata picknicksalladen. Det hade bestämts att vi när vädret var lämpligt, skulle göra en middagspicknick till Brösarps backar, och det hade bestämts att vi skulle äta en sallad vars huvudinnehåll skulle vara bulgur och kyckling. Denna sallad tog nu närmare en timme att göra, eftersom den grillade kyckling vi köpt för ändamålet minutiöst måste gås igenom vid styckningen för att eliminera varje tillstymmelse till fettäckel, vilket enligt yngsta dottern inte får förekomma i den ultimata picknicksalladen. När detta var gjort åkte vi till Brösarp.


(Prickarna i mitten på bilden är familjen som äter sallad)

Med fara för vårt eget liv satte vi oss sedan i en av backarna, tillika en kohage, och käkade vår sallad. Det var både gott och trevligt. Och turligt nog hade korna inga synpunkter på att vi nyttjade deras hage för detta ändamål.

Hemkomna från Brösarp blev det hund- och fotopromenad bort till Vårhallarna, denna fantastiska klippformation, där man lämpligen dricker kvällskaffe. Men det gjorde vi inte. Somliga av oss fotograferade en del, och somliga andra av oss väntade en del. Sen gick vi hem.

Kvällen i övrigt spenderades tittandes på en fransk film som vi tagit med oss, och nu ska jag gå igenom dagens bilder innan det är läggdags.

Inga kommentarer: