tisdag 12 juli 2011

Dagboksblad tisdag 12 juli 2011

Idag var det inte en seg morgon, det var en planerat sen morgon. Somliga ville sova ut, så det fick de göra. När alla vaknat och käkat frukost åkte vi in till Helsingborg. Planen var att först skulle våra barn bada på Tropical Beach i Helsingborg, men när vi släppt av dom där och åkt vidare, ringde de strax och sa att det var för kallt för att bada. Det blev till att hämta upp dom igen och sedan omplanera lite.

Yngsta dottern och jag åkte över till Helsingör och fru och äldre dotter åkte till Sofiero. Syftet med Helsingörtrippen var att käka danska wienerbröd. Vi promenerade runt lite i stan. (Runt och runt förresten, vi gick fram och tillbaka längs det stora gatan i Helsingör.) Så småningom fika vi med wienerbröd. Sedan köpte vi några att ta med oss hem, och så åkte vi tillbaka till Sverige. Vi sammanstrålade med övriga familjen och bägge barnen satte full fart mot Helsingborgs centrum för att shoppa. Vi kvarvarande vandrade upp till Kärnan, köpte god Sia-glass, och promenerade bort till Fredriksdals friluftsmuseum, och sedan tillbaka igen. Därefter sammanstrålade vi med våra barn och gick till en restaurang för att äta middag. Eftersom man inte ska äta på ställen där man inte ätiti förrut (för då vet man ju inte vad stället går för) gick vi till samma restaurang som vi besökte förra året. Den var lika bra i år. Restaurangen heter La Petite och ligger på Ingmar Bergmans plats. Definitivt värd ett besök. Jag käkade något som kallades för grisskånk. Den var marinerad och serverades med BBQ-sås. Väldigt gott! Sedan åkte vi hem.

Vi kom precis lagom hem för att titta på allsång på skansen (om man har sådana behov) och sedan blev det fika och Morden i Midsomer. Hunden är nu promenerad och jag känner mig fortfarande ledbruten efter gårdagens löpning, så nu är det nanna kudden som gäller.

Inga kommentarer: