fredag 15 juli 2011

Dagboksblad fredag 15 juli 2011

Ja, det regnade ju i alla fall inte idag. Så mycket. Hela tiden. Vi bestämde att åka till Ystad vore en lämplig sysselsättning en sådan här dag. Så det gjorde vi. Det går inte att besöka Ystad utan att besöka Bäckströms Hattar, och det går nästan inte att besöka Bäckströms Hattar utan att köpa en hatt. Vilket jag gjorde. En sommar-Stetson. Ystad är en rätt trevlig stad att vandra runt i och kanske fotografera. I synnerhet en sån här dag, för det var ganska mycket folk på stan. Men varken familjen eller vädret var på min sida, så efter någon timme i stan åkte vi tillbaka mot Simrishamn. Strax före Glemmingebro svängde vi ner till höger, för att besöka Olof Viktors, både för att fika och för att köpa bröd och bullar att ta med hem.

Olof Viktors är tack vare Jan Hedh Österlens kanske mest kända kafé och bageri. Men vi upptäckte det långt innan det blev så känt. Men dom har hela tiden kunnat baka på det stället, ingen tvekan om det.

Vi som har hund är ju mer eller mindre dömda att alltid sitta ute och fika. Soliga sommardagar kan det ibland vara svårt att hitta lediga platser ute, men låt mig säga såhär; vi behövde inte direkt stå i kö för att få en plats idag. Och hade det inte varit för en förbannad massa kattungar i trädgården hade det varit helt lungt. Kattungar uppvisar en märklig dragningskraft på människor i allmänhet och småtjejer i synnerhet. Och lagotto i extra stor synnerhet. Turligt nog sprang en massa småtjejer omkring med kattungarna i famnen under i stort sett hela vårt fika, så lite lugn och ro blev det såklart. Men jag undrar hur den förälder är funtad som låter sina barn springa omkring och bära runt en massa kattungar som inte är deras egna.

Så småningom blev det dags att laga och äta middag, och sedan vidtog kvällsaktiviteter. Somliga tittade på en italiensk film, andra satt framför datorn eller läste och ytterligare någon gjorde något annat. Fika, kvällspromenad med hunden, kvällsmat, TV och nu skrivande och bildmeckande på datorn är vad som skett de senaste timmarna, och nu är det nog dags att dra ur sladden.

2 kommentarer:

Helena o Tosca sa...

Många är inte riktigt bra funtade, utan tror att alla djur på fyra ben, med päls och svans är allmän egendom och får klappas på....

Hundblues sa...

Som människa gentemot djur har man betydligt fler skyldigheter än rättigheter. Men det verkar många, även djurägare, och föräldrar till djurägande barn ha svårt att fatta. När vi hade fågel och kanin tidigare, och emellanåt besökte något djursjukhus var personalen inte sena att påpeka att det var en ynnest att få äga ett djur. Dom hade väl, liksom du, sätt ett och annat.