måndag 7 april 2008

Mass(k)slakt

När jag gick till bussen i morse (näe, det var för regnigt och kallt för att köra Vespa) såg jag hundratals daggmaskar som kravlade omkring på asfalten. Vad fan gör dom där? Dom ska ju vara i komposthögar och göra nytta. Och eftersom dom kravlade omkring på vägen var det ganska många som var överkörda av bilar. Frågan är om yngsta dottern kommer kunna gå till skolan idag?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja va faaan ska de upp på vägen att göra ......... det är ju lika med sniglarna,de var ju Zambas favoriter att tugga sönder deras hus. Det var hennes bästa gren!!!!
Maskarna ruskade hon om lite bara ......

ulrika sa...

Samla ihop alla maskar och skänk dem till parken zoo i Eskilstuna, de skulle ju starta masksafari.......

Hundblues sa...

Som tur var provade jag aldrig Ia på maskvägen, men som sagt, vad fan skulle de upp på vägen att göra?

Samla ihop dem till Zoo? Ja, det hade kanske varit en god gärning. Fast hade jag bemödat mig att samla ihop dom hade jag nog hellre hällt dom i min kompost.

Anonym sa...

hos oss är det paddorna...det ser hemskt ut o man lider med dem när de bara får ett ben överkört o ligger där o plågas...usch!

Hundblues sa...

Catrin, den tiden kommer lite senare hos oss. Då blir det paddslakt (eller grodslakt, jag kan inte skilja på paddor och grodor), och vi kan nog räkna dem i flera tiotal i alla fall under en liten kvällspromenad. Sen finns det ju levande dito, och dom tycker Ia är kul att fånga i munnen. Tror hon i alla fall.