torsdag 24 april 2008

Dagboksblad 24 april 2008

Upp tidigt, åka till dagis och lämna hund, åka till jobbet, faktiskt inget möte förrän halv 10, sedan käka lunch 11-11.30, förbereda möte 11.30-12, möte till halv 1, möte till 1, möte till 2, möte till fyra, dricka lite kaffe och prata med folk till fem, åka till fotokurs som började klockan 6, komma hem halv 10, se över husvagnen; kolla att gasolgrejorna funkar, kolla att värmaren funkar både på el och gasol, kolla att vattenpumparna funkar, bära ut TV:n, leta efter digitalboxen, leta efter fjärrkontrollerna (fan jag hittar inte den till TV:n, tur att vi sparade den till gamla TV:n som gick sönder och som vi slängde härförleden, tur att vi bara köper Philips grejor (fjärrkontrollen till en TV från sent 70-tal fungerar fortfarande på en ny TV från Philips), kolla igenom köksutrustningen, sätta sig framför datorn. Det sket sig aldrig idag. Jag har hunnit med allt, kommit i tid till allt. Det ända jag inte hunnit med är att arbeta, dvs egen tid.

Fotokursen idag handlade om hur man haterar situationer med stora kontraster i ljuset, stark sol på ena sidan ansiktet och totalt mörker på andra sidan. Och det är klart att jag är hyfsat bevandrad med kameran, men fan vad mycket det är att tänka på i sådana här situationer. Man skulle nog behöva öva en hel jävla massa.

Orsaken till att jag sett över husvagnen är att vi i helgen ska åka upp till Österbybruk på en husvagnsträff med MHF:s Campingklubb. Jag är med i den sektion som ska arrangera riksträffen i sommar i just Österbybruk, så nu ska vi upp och se hur det ser ut och planera detta. Det blir ett bra test för att se att allt är som det ska med vagnen innan vi drar i väg på semester i sommar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag hatar att fota i sol...vi fotografer älskar mulet!! på lördag ska jag fota ett bröllop utomhus i...sol? hoppas inte...men för deras skull ska man väl hoppas på sol...

Hundblues sa...

Jag älskar kvällssol. Brudpar utan sol är väl illa nog (har jag läst). Ska du dessutom hantera stark sol får du verkligen visa att du är ett yrkesutbildat proffs.