måndag 7 april 2008

Dagboksblad 7 april 2008

Och tro´t eller ej, men idag har frun inte varit på tjänsteresa, och jag har kunnat jobba hela dagen. Fast Ia fortfarande löper.

I stället för att promenera fru och hund efter middagen fick jag stanna hemma och hjälpa yngsta dottern med hennes läxor. Matematik var det, och jag kunde det hon hade i läxa. Fantastiskt. Sedan hjälpte jag henne med ett slags specialarbete. Dom ska skriva ihop ett antal sidor om något valfritt, men såvitt jag kan förstå bör det vara någon slags historisk händelse eller så. Andra världskriget eller så. Men hur kul är ett krig på en skala? Hon har i stället valt att skriva om hur ungdomskulturen växte fram på 50-talet i allmänhet och i Sverige i synnerhet. Så det har vi pyssla met också. Nu har äntligen mörkrummet datorn blivit ledig, och jag ska strax fortsätta med mina bilder.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att din dotter lyckas bra med sitt arbete, det låter som en intressant uppgift!

Hundblues sa...

Välkommen hit meja. Visst är det en intressant uppgift. För att kunna hjälpa till har även jag varit tvungen att läsa in mig på ämnet. Och man lär sig saker som man inte hade en aning om.

Anonym sa...

va bra att du kunde matten, skönt å få känna sig bra på nåt som förälder också samtidigt som man gör en insats kan ja tänka...

Hundblues sa...

Jo, matte var aldrig min starka gren (fan vet hur jag lyckades bli ingejör) så varje gång jag upptäcker att jag kan något blir jag extra glad, och mitt taskiga självförtroende får en liten välbehövlig klapp på axeln.