söndag 13 april 2008

Dagboksblad 13 april 2008

Lite sovmorgon fick jag idag. Det behövde jag efter årsmötesförhandlingar och uppträdande igår. Dagen började med en tur till förpackningsinsamlingen (efter frukosten alltså) och sedan roade jag mig med att frosta av frysen. Det är ju något som man ska göra på vintern när det är -20 grader ute, och jag har väntat på den dagen sedan i oktober förra åren, men idag insåg jag att den inte skulle komma på den här sidan midsommar, så det var bara att göra´t ändå.

Sedan åkte vi iväg på lagottopromenad. Vi ställde bilen i änden på Gärdet (vid finska ambasaden), promenerade över gärdet bort till Djurgårdsbrunn, bort längs kanalen ända ut till inloppet vid Lilla Värtan, tillbaka på andra sidan upp till Rosendals trädgårdar där vi fikade (Hannah det måste man göra när man går där, missa inte det nästa gång). Sedan fortsatte vi längs kanalen bort till Djurgårdsbron, via diplomatstaden och tillbaka till bilen. En tur på två timmar inklusive fikapaus. På vägen hem tittade vi på Hannahs nyfådda lampor från gatan när vi åkte förbi.

Väl hemma var det dags att laga mat och sätta en bröddeg. Medans jag sov middag gick fru och hund ut på eftermiddagspromenad med Ia, och som oftast gick dom till skogsdungen där Ia brukar får springa lite lös. Så även idag, men uppenbarligen fick hon något annat för sig än att promenera med frun, för hon drog iväg och kom inte tillbaka. Frun ringde hem och kallade på förstärkning. Medan jag vaknade till skickade jag iväg en förpatrull bestående av de bägge barnen i familjen. När jag vaknat hoppade jag upp på Vespan och drog iväg. Jag tog genvägen på gångvägen, (det går att köra Vespa där också. Den är rak och fin så man kan gott ligga i 70 där.) När jag kom fram hade yngsta dottern redan hittat Ia, hon var nämligen på väg hemåt så dom hade mött henne när dom kom. Hundjävel!

Nu är bröden färdigbakade, så då återstår bara att koka te och gå och lägga sig.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hi hi, jag hade också tänkt att göra samma sak. Att frosta av frysen under den kalla vintern, som nu uteblev. Det är verkligen dags nu. Frysen drar ju dessutom mer ström nu än om den vore avfrostad.

Anonym sa...

Hoppsan, råkade visst klistra in fel adress. Sak samma, Johanna har en del att komma med hon också. *fniss*

Anonym sa...

Japp, jag ska dit med båda mina två. Själv då?

Hundblues sa...

Nix vi ska inte dit. Men andra lagottokompisar ska dit. Meningen var att Ia skulle vara nerklippt nu, så då hade det inte funkat. Nu är hon i och för sig inte nerklippt, men det är bara ett misstag.

Anonym sa...

Förstår ditt uttryck över vad du tyckte om Ia vid det tillfället så väl.
Skönt att hon kom tillbaka hel och hållen i alla fall!

Hundblues sa...

Jo, det är ju så att oro ofta övergår i ilska när det man är orolig för har ordnat upp sig.

Anonym sa...

Det promenadstråket har vi också gått, vi får gå det tillsammans och då passa på att fika..
rackarns skrutthund att försvinna..

Hundblues sa...

Klart vi ska gå det tillsammans, det var ju egentligen det jag skrev. Så bra att du förstår vad jag menar.

Anonym sa...

Jobbigt när dom drar iväg så där. Det kan ju hända vad som helst!! Jag blir lätt hysterisk när det händer.

Anonym sa...

Jaha du Ia hade du tänkt hitta hem själv? Det hade du säkert klarat av. Men tänk på dina människor nästa gång de blir så oroliga när vi tar sådana egna intiativ.

Hundblues sa...

Tack Salma för de orden. De värmer. Jag ska framföra dem till Ia. Hon är ju inte så van att själv läsa bloggar som somliga andra hundar. Och hittat hem, det är jag fullständigt övertygad om att hon hade gjort. I min eftersökningsplan, som jag aldrig fick sjösätta, ingick att ha bevakning på hemmet.

Anonym sa...

jobbigt med hundar som e ute på egen tass...vi känner till fenomenet...
härliga stråk du får röra dig i...mina gamla...

Anonym sa...

Aj aj aj ! Än så länge har ingen av mina "busar" stuckit för mig...Jag skulle bli hyper nervös!!! Vet du...jag saknar faktiskt bilderna på din blogg (även om färgen nu var fel på bakgrunden eller vad det var;)...)men men ....
Må gottigt!

Hundblues sa...

Catrin, jag känner mig styrkt genom att läsa om era rymningsproblem. Då vet man att man inte är ensam.

Hundblues sa...

Tessan du kan ha en poäng. Nu vägrar jag lägga upp bilder som jag inte är 100% nöjd med, och då blir det inte så mycket bilder. Man kanske skulle kunna lägga upp "vardagsbilder" på denna blogg och lägga de som jag verkligen är nöjd med på den andra. Jag ska nog fundera på det.