tisdag 4 mars 2008

Dagboksblad 4 mars 2008

Tidigt upp och sent i säng, så blir det när man är heltidsarbetande och Tempel Riddare. Är just hemkommen från mötet i Tempel Riddare Orden. (Ja, jag vet. Det är en jävla sär skrivning, men det är just nu det formellt korrekta sättet att skriva.) Det tal jag ägnade hela kvällen i går åt att putsa på blev uppenbarligen mycket bra. Dom sa det i alla fall. Och det var ju kul att det var värt mödan.

Jag diskuterade ny lön med nya chefen idag. Jag skrev tidigare att jag ville ha 55.000 i månadslön, tjänstebil och bonus på upp till 30% av årslönen. Jag nådde inte riktigt ända dit kan jag väl säga. Vi kunde enas om bonus på upp till 25% av årslönen. Resten var vi inte ense om. Konstigt ;-) Så chefen får göra ett nytt försök nästa vecka så får vi se om vi kan komma överens då.

Vad som hänt med hund, fågel och familj här hemma i kväll vet jag inte. Men än så länge har fortfarande inte hundskrället börjat löpa.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Att du har gått ned 5% i bonus, kan du ju kompensera med att förhandla dig till en riktigt bra årslön.:-)

Anonym sa...

Snoken vill veta om du har rustning på dig i den där riddar orden...?!
Tack för alla hälsningar till matte när hon fyllde gammal tant.

Hundblues sa...

Hmmmm, är det verkligen Snoken som vill veta? Jag trodde inte hundar var speciellt intresserade i hur ordensarbete bedrivs. I alla fall, Tempel Riddare Orden är inte en hemlig orden. Vår medlemsmatrikel kan man få se, våra stadgar (kallas i ordenssammanhang för lag) ligger på hemsidan, de olika gradernas namn (ett ordenssällskap är ofta indelat i olika grader, som man får ta efter hand) är inte hemliga, inte heller vilket syfte orden har. Däremot, och det endast av pedagogiska skäl, hålls det inre arbetet (dvs vad exakt som händer på möten i de olika graderna) hemligt för alla som inte fått den graden. Därför kan jag inte svara på hur vi är klädda, mer än att det i kallelsen till mötet står EHD, vilket betyder enkel högtidsdräkt, vilket betyder svart kosym, svarta strumpor, svarta skor, svart fluga och vit skjorta.

Yvonne, jag är inte säker på att jag kan pressa ur företaget 55.000 heller. :-) Nytt möte planerat till nästa vecka.

Anonym sa...

oj va med information som snoken inte ville veta...allt han ville veta var om ni hade brynja o lans...

Hundblues sa...

Ja, men det kunde jag ju inte svara på eftersom det var hemligt. Och hade jag bara svarat att det är hemligt verkar det mycket mer suspekt än det egentligen är.

Anonym sa...

malte vill veta om ni måste döda en liten drake el rädda en liten prinsessa för å komma me?

Hundblues sa...

Det är väl klart att en och annan drake har man väl dräpt i sin dar, men det är inte det som krävs för att bli medlem. Nöjer sig malte med det korta svaret NEJ, eller vill malte veta vad som krävs? Det är nämligen inte alls hemligt.

Anonym sa...

Hur var det med de små barnen då ........... åt ni dom eller !!???

Hundblues sa...

Som sagt, vad vi gör på våra möten är hemligt, så det där med barnen kan jag varken bekräfta eller dementera.