söndag 28 december 2008

Dagboksblad 28 december 2008

Dagen började inte oväntat med morgonfika, lite senare frukost och så en lång hundpromenad. Fast inte på golfbanan som brukligt är, utan vi åkte till bekanta som bor bortåt Bromma och med deras sällskap promenerade vi runt Judarn. Och återigen slogs jag av skillnaden mellan hundägare och icke hundägare. En tvåtimmars promenad tillhör vanligheterna, så det är bara att gå ut och gå. Men om man inte har hund är en tvåtimmarspromenad ett stort företag. Det kräver definitivt att man har med sig fika, vilket i och för sig inte alls är otrevligt, men ganska ovanligt numer. Men nu fick vi sitta och titta ut över Judarn och se de våghalsiga idioterna som åkte skridskor på den knappt frusna sjön. Men ingen ramlade i så länge vi tittade.

När vi kom hem efter promenaden konstaterade vi att vi inte gått så långt, och att Ia nog egentligen skulle behöva gå längre. Så några timmar senare drog vi ut på golfbanan. Det började skymma och dimman kom smygande över fälten. Väldigt trevligt och fint var det, och Ia fick springa lös.

Sedan blev baklusten för påträngande så jag satte igång att baka munkar. Har man nu köpt en fritös för en massa pengar måste man ju använda den också. Och munkar är väldigt gott. Det var lika svårt att forma fina runda munkar för hand som tidigare, men mycket lättare att koka dem.

Kvällen rundades av med att vi tittade på en 25 år gammal inspelning av Northanger Abby (en födelsedagspresent till frun)

Inga kommentarer: