tisdag 3 juni 2008

Varning för pundarleffe

När jag tog körkort för MC för några år sedan tjatade MC-läraren oupphörligt om att man som MC-förare ALLTID måste tänka på pundarleffe i sin Volvo 240. Pundarleffe skiter i högerregeln, han kör mot rött ljus och han kör på fel sida om vägen. Om man alltid är beredd på att möta honom klarar man sid rätt bra på MC. På väg till jobbet idag mötte jag pundarleffe. Han körde in i en rondell alldeles framför mig (Jag var redan i rondellen) . Jag var tvungen att tvärnita för att inte köra på honom, och jag går omkull och får Vespan över vänsterbenet. Ingen större skada på mig, jag hade ju MC-stället på mig och jag slog inte ens i huvudet, men Vespan blev rejält skrapad. Idioten försvinner bort och jag hann inte memorera registreringsnumret. Så småningom får jag upp Vespan och kör vidare, men stannar till alldeles efter rondellen för att vända tillbaka och försöka köra ikapp idioten. Men då ser jag hur idioten kommer tillbaka och stannar bakom mig. Och ut kliver, inte pundarleffe, men väl en arbetskamrat. Han är ju en ganska lugn och sansad människa så det är liksom inte läge att skälla ut honom, vilket jag hade gjort med de flesta andra. Han påstår att han inte såg mig, och det är ju uppenbart eftersom han körde. Och jag såg ju honom innan han körde in i rondellen och jag tänkte, han måste stanna för att vi inte ska krocka. Det lär bli en fråga för försäkringsbolagen att reda ut vem som är den skyldige.

Tidigare år har jag slutat använda MC-stället på väg till jobbet när det blivit så varmt att man kan åka i vanliga byxor. Tur att jag fortfarande använde stället. Och det kommer jag fortsätta med. Och jag kommer att ta det ännu försiktigare i den där jävla rondellen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Man får köra åt alla andra också, förutom sig själv, sa min bilskolelärare.

Tur du hade stället på.

Hellre safe than sorry!.. Sa jag alltid i stallet när jag drog på säkerhetsvästen.

Hundblues sa...

Sant så sant. Alltihop du skriver.

Anonym sa...

Huuu vilken upplevelse. Tur att du klarade dig och att du hade stället på dig. Kör sedan flera år EU-moppe till och från jobbet och har tänkt att man borde ha ett ställ även till detta. Det gör säkert ont att åka av i 45 km/h också. Kanske blir det ett ställ snart för jag har för en tid sedan blivit godkänd att få "övningsköra" MC på egenhand.

Hundblues sa...

Man bör tänka på att jag körde i ungefär 25-30 km/h när jag gick omkull. Det kan man göra på EU-moppe med. Men det känns lite fånigt att dra på sig fullt ställ för att köra moppe. 'godkänd att få "övningsköra" MC på egen hand'? Det låter som du kört upp för MC-kort och klarat det. Riktigt?

Anonym sa...

Japp, nu jag har MC-kort! Jiiihaa! Saknar nu bara MC, ställ, hjälm, boots och handskar. Jag skulle behöva någon rik gammal moster för någon vinst blir nog inte aktuell, det krävs ju att man spelar då. Sen måste Ofelia tränas på att åka MC. Jag kan ju inte lämna henne! Äsch hon får komma efter i bilen med resten av familjen. Fniss!

Hundblues sa...

GRATTIS. Mitt är knappt två år gammalt så jag minns hur det kändes när jag fick det. Fortfarande slås jag ibland av känslan att det känns overkligt.

MC, Yamaha Virago 535 (typisk tjejhoj): 35.000 SEK
Ställ: 5.000 SEK
Hjälm: 4.000 SEK
Boots: 1.300 SEK
Handskar: 400 SEK
Summa: 45.700 SEK
Har du inte det i madrassen?

Ett alternativ är ju att du kör Vespa (du har ju en lagotto), då sparar du fem tusen på hojen. Och så kan du strunta i bootsen.