onsdag 25 juni 2008

Dagboksblad 25 juni 2008

Så har vi äntligen kommit till Klockrike. Eller paradiset. Eller Nirvana. Eller Simrishamn kort och gott. I alla fall det ställe som för oss är synonymt med underbar semester. När jag tänker efter kan jag egentligen inte komma på vad som är så märkvärdigt med Simrishamn. I alla fall inte om man skulle beskriva det för någon annan och förklara att varför vi åker hit. Men av olika anledningar, kanske rent av bara tillfälligheter, har vi haft några fantastiska upplevelser här på Österlen, och därför associerar vi Simrishamn med glädje, avkoppling och allt vad det nu är. (Den senaste stora händelsen i Simrishamn var för två år sedan när vi under vår vistelse här fick besked från Lotta att det fanns en liten Ia att hämta hos henne. Det är svårslaget, så gissa om stan är positivt laddad.)

Hur som helst, nu är vi i alla fall här, och vi har parkerat husvagnen och slagit upp förtältet. Och här ska vi stanne en vecka. Det finns många kaféer att besöka, så vi gick ut hårt. Så fort vi parkerat husvagnen drog vi iväg till Hylkegården. En kafé som inte är så personligt, men det är trevlig miljö och dom har fint kaffebröd. När vi var färdigfikade åkte vi vidare till Caferian i Örnahusen. Där fikar man inte utan handlar kaffebröd till kvällsfikat. Billigt handlar man. 4 bullar, 2 hallongrottor, 4 småkakor för 53 kronor. Sedan åkte vi och handlade middag. En sann campare måste grilla på semestern, och trots det tog jag fram grillen och vi grillade korv och fläskkarré (eller svinhalskotletter som det heter här) och till det gjorde vi en fransk potatissallad. Sedan en promenad in till staden för att motionera hunden (och oss själva förstås) och sedan fika. Och nu sitter jag i förtältet och myser och skriver på datan. Kanon!

Framför oss har vi nu en vecka full med besök på underbara små kaféer. Följande står på listan: Backagården, Borregården, Café Sågmöllan, Mandelmanns trädgårdar, Olof Victors samt något kombinerat galleri och kafé som jag just nu inte minns vad det heter, men väl vet var det ligger. Sedan ska vi se om Madam Blå i Skåne Tranås har öppnat igen. Och så ska vi se om vi inte kan nosa upp något eller några nya spännande kaféer att lägga till listan över pärlor på Österlen. Vi får väl se.

Inga kommentarer: