lördag 10 maj 2008

Hur smart var det på en skala?

Som jag skrev tidigare bakade jag bullar igår kväll som yngsta dottern skulle sälja för att få in pengar till klasskassan. Jag bakade 60 bullar, och 40 av dessa skulle säljas. Sålunda 20 kvar. 5 igår kväll till fikat, 2 till morgonfikat, 1 till förmiddagsfikat, återstår 12. Inte mycket efter så mycket slit. Följdaktiligen åker jag till trädgårdshandeln och köper tillbaka 15 bullar. Fört baka, sedan ge bort och slutligen köpa tillbaka, verkar ju väldigt smart. Och gott!

8 kommentarer:

Anonym sa...

hehe...egna bullar smakar bäst...

Anonym sa...

Nja, nu tror jag ju inte riktigt på det där "med smart". Någonting säger mig att det möjligen kan ha något med ytterligare bidrag till Klasskassan att göra. ;-)

Hundblues sa...

Catrin, i allmänhet har folk i för mycket jäst och för mycket mjöl, samt låter degen jäsa för kort tid, och då blir bullarna inte lika goda som mina.

Yvonne, det ligger något i vad du säger. Hur jag än vrider och vänder på det kommer jag i alla fall att få hosta upp de pengar som saknas när dom väl ska åka på klassresa.

ulrika sa...

Är det inte förälders lott att fixa och dona inför barnens klassresor för att sedan själv köpa? Hela mellanstadiet fixade vi till Sara och hennes klass och köpte tillbaks... Men så kom de iväg på sin klassresa i sexan och de hade till ock med fått ihop fickpengar (de åkte till Stockholm och hade jätteroligt! Tråkigt mål för er som bor i storstan men flera i Saras klass hade inte varit i vår huvudstad! Tänka sig att det är så....Men har man 97 mil dit så är man inte där så ofta)

Anonym sa...

Det brukar vara så. Då kan du ju lika gärna få lite bullar för pengarna. :D Dessutom kan du ju vara säker på att de är goda.

Undrar bara var lukten av nybakat tog vägen, som du brukar skicka över?

Hundblues sa...

Ulrika, så är det. Åka till Stockholm kanske inte riktigt vad den här klassen drömmer om. Men det föräldrarna har bestämt, att åka till scouternas Vässarö, är inte heller vad barnen vill. För mycket utedass och på tok för lite drag.

Yvonne, det där med lukten är jag lite förvånad över. Jag bakade ju bullar i fredags, lantbröd i lördags och både mer lantbröd och grovt bröd i söndags. Har det månne varit västlig vind så ingen doft har nått er?

Anonym sa...

Det brukar jag heta "bagarens barn får inga bullar" men det finns ju omständigheter :)

Hundblues sa...

anonym (Vem du nu är, förmodligen någon jag känenr, men som bara glömt skriva sitt namn), mitt bak- och matlagningsintresse är i grunden drivet av min egen vilja att äta gott. Så klart att det då ofta finns bullar hemma hos oss.