söndag 11 maj 2008

Dagboksblad 11 maj 2008

En sån dag. Riktigt varm och gott har det varit. Igår kväll försökte jag få över våra vänner för att käka rabarberpaj, men dom kunde inte komma. I stället föreslog dom att jag skulle bjuda in dom på förmiddagsfika i dag, så det gjorde jag. Strax efter frukost kom de hit, och vi satt i trädgården och slafsade i oss resterna av rabarberpajen och lite nyköpta bullar (som jag kommit över billigt utanför trädgårdhandeln i går eftermiddag). Frågan är om dagen egentligen kan börja bättre. Ja, det skulle väl möjligen ha varit om jag hade kunnat följa med på hundpromenaden då. Och det samma gäller för slutet på denna dag. Det är ett underbart väder ute, och jag skulle verkligen velat gå med på sista turen, men med tanke på min fot avstod jag. I stället blir det till att nu gå och lägga sig och dricka te och äta av det nybakade brödet (inte lantbröd denna gång, utan skånskt bröd, en blandning av surdeg, sirap och skållat mjöl. Låter konstigt, men är förbannat gott.) I morgon blir det till att ta Vespan till jobbet, för att förtjäna sitt levebröd. Det blir första dagen på nya jobbet. Nya jobbet som projektkontorschef. Jag förväntar mig att bli titulerad Direktörn (Minns After Shave och Galenskaparnas underbara sång med samma namn)

10 kommentarer:

Anonym sa...

lycka till då på nya positionen, direktör´n!

Hundblues sa...

Tack, vad bra det kändes när du sa så.

Anonym sa...

Undrar hur det gick med fågeln, som väl är orsaken till den onda foten?
;-)

Hundblues sa...

Jag la ju fågeln utanför tomten i torsdags eftermiddag. När jag tittade efter i fredags var den inte kvar. Flugit själv eller flygit i näbben på en hungrig kråka förtäljer inte historien.

ulrika sa...

Lycka till på nya jobbet! Men passar inte bagardirektören bättre? Det blir mer du tror jag. Eller?

Hundblues sa...

Ulrika, nog för att dom ska få se på andra bullar, men jobbet är i övrigt nästan så långt från bagreinäringen man kan komma.

Anonym sa...

Aj aj aj så mycket som hänt här!! Jag har varit så trött så jag knappt orkat läsa en blogg....halvdöa fåglar, vrickade fötter (fot), fotokurs...fan det vill jag oxå gå!! Nytt jobb ( ja det visste jag ju)....

Ska ni till Norrköping och ställa??
Ack ja nu ska jag sova!

Hundblues sa...

Tessan ibland hinner man inte med. Jag vet hur det är. Fotokurs, det är väl bara att gå. Sånt finns väl in Linköping också. Nix, inte norrköping.

ulrika sa...

Allstå jag menar bagar-direktör, fattar ju att du inte alls pysslar med det på jobbet men jag tycker att det passar dig så bra för det är ju det du är.

Hundblues sa...

Jo, det kanske får bli bagardirektör. Det är väl den enda direktröstitel jag kan få.