onsdag 22 juli 2009

Dagboksblad onsdag 22 junli 2009

En något kortare morgonpromenad med hunden i morse, eftersom jag var tvungen att vara hyfsat tidigt på jobbet. Jag hade bokat tid hos optiker inne i stan i eftermiddags, och jag hade pressat min grekiske arbetskamrat på de bästa grekiska restaurangerna i stan, och eftersom den bästa låg ett stenkast från Tristans flock fick jag en strålande idé. Medan jag åkter till optiker kan frun och Ia promenera tillsammans med Tristan och Hannah, och sedan käkar vi alla middag på den grekiska restaurangen (ja, inte Tristan och Ia förstås). Och då kom Hannah på den lysande idén att hon bakar en blåbärspaj så vi kan fika hemma hos dem efter maten. Och så blev det. Så himla enkelt och så vansinnigt trevligt.

Hos optikern konstaterade dom att det var ett under att jag hittat dit, eftersom jag knappt hade ledsyn. Njae, nu kanske jag överdrev lite. Men dom konstaterade att jag behövde starkare läsglasögon, vilket jag genom egen erfarenhet redan visste. Det var ju därför jag åkte dit. Nu har jag i alla fall beställt nya glasögon, och det bästa av allt, mina gamla läsglasögon kommer om något eller några år vara alldeles lagom för att se på långt håll med.

Eftersom jag hade en massa tid över mellan optikern och middagen och jag dessutom kände för att köra Vespa, drog jag ut till Handen (en underbar betongförort söder och Stockholm). Där hittade jag en gammal arbetskamrat som numer förestår en så kallad i-trim-anläggning. Vi pratade skit en stund, sedan drog jag en repa runt i Handen för att se att allting var sig likt som när jag flyttade därifrån 1974. Det var det inte. Och så åkte jag tillbaka till stan. En underbar tur på Vespan helt enkelt. Och det blev också en underbar tur nu i kväll hem från stan. Alldeles lagom varmt ute och lagom mycket trafik. Nu har vi promenerat hund och strax är det sovdags.

2 kommentarer:

Avataria sa...

Sentimentresor kan vara väldans trevliga eller alldeles hemska - det beror på vad man förväntar sig att se...
Blåbärspaj - ja, vi funderar på att masa oss ut i skogen idag, till ett lysande blåbärs- och kantarellställe. I skogen i Oslättfors...

Hundblues sa...

Jag har egentligen gjort den där svängen för något år sedan, så jag visste ganska väl vad som var sig likt och vad som ändrat sig. Och faktum är att mycket var sig ganska likt, och egentligen är det nog det som är det tragiska.

Glöm inte att smaksätta blåbärspajen med balsamvinäger. Det hade Hannah gjort, det blev väldigt bra.