fredag 3 juli 2009

Dagboksblad fredag 3 juli 2009

Som omväxling vaknade vi idag till ett åskväder. Fort som attan sprang jag runt och drog ut elsladdar till datorer och liknande. (Förra året knäckte ju åskan vår nyinköpta TV, och det ville jag inte var med om igen.) Så småningom gick i alla fall åskvädret förbi, och mig veterligen hade vi inget blixtnedslag i närheten.

När åskan och regnet passerat och det blivit lite varmare och torrare igen, beslöt vi att dagens utflykt skulle gå till Ulriksdals trädgårdshandel (Rappnes) eftersom man kan fika där. Och det gjorde vi. Svindyrt var det, men ganska så trevligt. Och varmt. Sedan åkter vi hem och sedan åkte vi för att handla. Väl hemkomna åkte jag och äldsta dottern till ett närliggande köpcentrum, hon för att leta efter kläder och jag för att köpa en trådlös mus till den nya bärbara datorn.

Eftersom det är fredag och sommar var det grillning hos IOGT-NTO i Sollentuna. Och dit åkte vi. Vi valde att inte ta med Ia. Idag var det nog extra klokt, eftersom Batman var där. Batman var en drygt 1-årig amstaff. En mycket väluppfostrad och trevlig amstaff, och väldigt lekfull. Det hade Ia säkert gillat, problemet är bara att Ia väger mycket mindre än Batman. Ska hundar leka med varandra tycker jag att dom ska vara jämnstora. Det är ju allmänt känt retreivrar ibland biter tag i handleden på människor för att hälsa. Men jag har aldrig hört talas om att en amstaff skulle göra det, men det gjorde Batman. När jag satte mig på marken kom Batman fram, satte sig i mitt knä, bet tag i handleden och sedan började han slicka mig överallt där han kom åt. Jag har aldrig mött en mer slickande hund. Det är kul med hundar.

När vi kom hem blev det TV-tittande, återstoden av Förnuft och känsla som vi började titta på igår. Och sedan blev det hastigt och lustigt läggdags.

Inga kommentarer: